Spelenderwijs een brede bewegingsbasis ontwikkelen. Basisgym is eigenlijk een must have voor alle kinderen vanaf 4 jaar.
Sponsoring is niet meer weg te denken bij sportverenigingen. Zonder sponsoring worden contributies onaanvaardbaar hoog. Uw logo kan hier ook komen te staan.
De allereerste gymles, samen met mama of papa. Keer op keer een stapje verder in het ontdekken van beweging.komen te staan.
Samen werken aan algehele fitheid. Met onze sportfit lessen kom je én blijf je in vorm. Voor alle niveaus bieden wij trainingen.
Sponsoring is niet meer weg te denken bij sportverenigingen. Zonder sponsoring worden contributies onaanvaardbaar hoog. Uw logo kan hier ook komen te staan.
Onze toekomstige kampioenen een kans bieden. Kinderen met talent kunnen in de selectie uitgroeien tot toptalenten in het turnen.

Clubkampioenschappen 2011

Turnvereniging Sint Mauritius is in een gelukkige omstandigheid. Nogal wat turnverenigingen kampen met leegloop of weinig aanwas. Zo niet Mauritius. De vereniging loopt over van de turntalenten. En ook van de vrijwilligers die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Dat bleek zaterdag 7 januari weer eens bij de door het jeugdbestuur perfect georganiseerde clubkampioenschappen. Over de dag verspreid kwamen maar liefst 27 turners en 47 turnsters in actie verdeeld over negentien groepen ingedeeld naar niveau en leeftijd. En van ‘s morgen vroeg tot aan het begin van de avond was het een drukte van belang in de Gymstuif, want er was ook volop publieke belangstelling.

Klik hier voor de foto's van de clubkampioenschappen

Klik op lees meer voor het verslag van de clubkampioenschappen

 

Zaterdagochtend beten de meiden het spits af. In enkele wedstrijden ging het om een gecombineerd clubkampioenschap van Mauritius en De Beukers uit Edam. In totaal kwamen twaalf meiden en een jongen van de Edamse vereniging in actie. Vier meiden van Mauritius en twee van de Beukers hadden afgezegd voor de wedstrijden.

In groep 1 3e en 4e Divisie troefde Anne Mooijer de concurrentie af. Met 36 punten werd zij de nieuwe kampioene. Dat dankte ze vooral aan haar sterke optredens op balk en brug. Ilona Zwarthoed werd tweede met 34,80 punten. Zij blonk uit op de brug met ongelijke leggers en deed het ook goed op vloer. Sharon Plat pakte met 33,20 punten de bronzen medaille. Sharon kwam vooral op sprong heel goed voor de dag. Jia Lu Tuijp eindigde net naast het podium met 32,90 punten. Jia Lu liet een sterke oefening zien op vloer en deed een bijna geslaagde salto als afsprong van de brug.

In de tweede wedstrijd van de turnsters die uitkomen in de 3e en 4e Divisie ging het tussen Annelin Schilder van Mauritius en Floor Huber van De Beukers. Vooral op balk en vloer was Annelin te sterk voor Floor. Ze pakte de gouden medaille met 33,70 punten. Floor werd tweede met 29,50 punten en turnde vooral een sterke oefening op brug.

In de derde wedstrijd van het ochtendprogramma was Nicole Tuijp in de categorie Instap 3e Divisie duidelijk de sterkste. Ze won op brug, balk en vloer, ondermeer met een mooie arabier flikflak, en pakte met 33,10 punten het clubkampioenschap. Lieke Pannekeet greep met 30,50 punten de zilveren medaille. Het verschil met de andere meiden maakte ze op sprong. Dat toestel won ze. Ook Lieke liet een goed uitgevoerde arabier flikflak zien. Serra Smit eindigde met 29,90 punten als derde. Ze deed het goed op balk en turnde een mooie oefening op brug. Shadya Veerman stond tot het laatste toestel stevig op de tweede plaats met nog alle uitzicht op het kampioenschap. Helaas ging het op balk wat minder. Shadya deed voor het eerst salto’s van de brug en balk. Ze werd vierde met 29,10 punten.

Onderonsje

In groep vier Pupil 1 4e Divisie ging de strijd tussen twee turnsters van De Beukers. Het Edamse onderonsje werd gewonnen door Lisa Kooy. Met 29,80 punten versloeg ze Indy Reijers die tot 28 punten kwam. Lisa won alle vier de toestellen en blonk vooral op vloer uit. Op sprong maakte Indy het met een heel mooi uitgevoerde sprong spannend, maar ze scoorde toch net lager dan haar clubgenote.

In de vijfde wedstrijd voor turnsters die in de categorie Instap 4e Divisie uitkomen veroverde Rosanne Blokker de titel. Door op alle vier de toestellen als eerste te eindigen werd ze met een totaal van 38,10 punten kampioen. Rosanne turnde een een mooie ruime overslag met plankoline over de kast. Kim Overmars van De Beukers werd op alle toestellen tweede en pakte met 36,60 punten de zilveren medaille. Vooral haar sprong zag er heel goed uit. Ying Lian Laan van De Beukers greep met 31,90 punten het brons. Ying Lian turnde een keurige vloeroefening en een mooie brugoefening.

De wedstrijd in groep 6 was ongemeen spannend. Na vier toestellen hadden Rosalie de Boer en Madelief van Montfort, allebei van De Beukers, 37 punten bij elkaar geturnd. Rosalie was de betere op sprong waarbij ze een mooie overslag over de kast liet zien. Ook op brug turnde ze sterk. Madelief was op balk en vloer de beste. Op brug deden ze niet voor elkaar onder. Ook Madelief kan al een overslag maken. Elisa Bouwman van Mauritius eindigde als derde met 36,30 punten. Zij kwam vooral op vloer en sprong goed voor de dag. Ook hara balkoefening was heel netjes. Neline van den Hoff van De Beukers eindigde met 34,40 punten als vierde. Neline scoorde vooral goed op sprong en voerde ook haar vloeroefening heel goed uit.

In groep 7 kwamen vijf turnsters uit die in de derde en vierde divisie turnen. Chantal van Delft pakt in deze wedstrijd het clubkampioenschap. Ze was op vloer, brug en balk de sterkste en turnde zo 34,50 punten bij elkaar. Mariëlle Schilder werd met 32,80 punten tweede en dat was ze ook op drie van de vier toestellen. Wendy Veerman sloot de wedstrijd af als derde met 32,30 punten. Op sprong was ze de sterkste in dit veld en ook op balk evenaarde ze de score van kampioene Chantal. Maar op brug verspeelde ze haar kansen op de titel. Ilona Out van De Beukers legde beslag op de vierde plek na een regelmatig geturnde wedstrijd die haar een totaalsc ore opleverde van 30,90 punten. Daphne Groot tenslotte werd vijfde met 28,70 punten. Vooral balk en brug leverden haar nog wat hoofdbrekens op.

Jongens  

Aan het begin van de middag was het de beurt aan de jongens. Van Mauritius ontbraken zeven selectieleden op het appel, van De Beukers twee. In de groep Jong Talenten 1 ging de titel naar Joey Loch die op zes toestellen 47,00 punten verzamelde. De basis voor zijn titel legde hij op sprong en rek. Yoran Rein greep met 46,70 net naast het clubkampioenschap. Hij werd tweede vooral dankzij heel sterke oefeningen op brug en ringen. De bronzen medaille was voor Rik de Boer die bovendien op voltige de beste was. Rik turnde 42,60 punten bij elkaar.

In de tweede groep van de Jong Talenten won Stefan Rein de strijd op vijf van de zes toestellen en dat was meer dan genoeg om clubkampioen te worden met 51,80 punten. Vooral op brug, rek en voltige kwam Stefan ijzersterk voor de dag. Frenck Guijt veroverde met 49,30 punten het zilver. Op sprong was hij de beste en ook op voltige presteerde hij uitstekend. Jeffrey Smit, die de opmars mocht aanvoeren, veroverde de bronzen plak met 43,20 punten. Hij deed het vooral op vloer prima.

Bij de Jongens A was Thom Roeg de sterkste. Hij zette op alle zes toestellen (gedeeld) de beste prestatie neer en dan word je kampioen. Tom turnde 53,20 punten bij elkaar. Vooral zijn rekoefening zorgde voor enthousiaste reacties van het publiek. Mitch Boom pakte met 49,10 punten het zilver. Hij turnde een regelmatige wedstrijd waarin vloer, brug en rek zijn sterkste toestellen waren. Boyd Bindels zette op vloer en rek de gedeelde beste prestatie neer. Op brug en voltige ging het wat minder. Hij haalde met 48,60 punten de bronzen medaille. Jaro van Wijngaarden tenslotte werd met 46,60 punten vierde. Vooral op vloer en rek turnde hij heel mooie oefeningen.

 

Keuzestof

De strijd om het kampioenschap bij de Jongens B werd gewonnen door Jelle Massee. Hij won op rek, vloer, sprong en brug en turnde 51,55 punten bijeen. Pelle Klement verzamelde 49,70 punten en werd tweede. Dat dankte hij met name aan zijn optredens op ringen, brug en vloer. Niels Schilder en Roy Loch deden niet voor elkaar onder. Met 48,90 punten deelden ze de derde plaats. Niels legde daarvoor de basis op voltige, rek en sprong. Roy op brug, voltige en vloer. Evrim Ksikas eindigde met 47,20 punten op de vijfde plaats. Hij turnde zijn beste oefeningen op rek en ringen. Jelle, Pelle en Niels turnden in deze wedstrijd  voor het eerst een aantal keuze-elementen en dat ging ze heel goed af.

In de C groep ging de titel dit jaar naar Stijn Buijs die op de zes toestellen 48,10 punten verzamelde. Stijn was de beste op brug, rek en vloer. Op die toestellen nam hij zo veel voorsprong dat Stef Smits hem niet meer kon inhalen, hoewel Stef op voltige, ringen en sprong de sterkste was. Stef verzamelde 45,90 punten. Dat was net iets meer dan Lars de Boer die met 45,65 punten als derde eindigde. Hij deed vooral op rek, sprong en brug goede zaken. Jan Mooijer tenslotte, kwam door een blessure maar op twee toestellen in actie, zodat hij in het klassement geen potten kon breken.

Duidelijk

Het kampioenschap in groep 1 van de turners die in de 3e en 4e Divisie uitkomen was voor Dave Groot. Hij was met een puntentotaal van precies 50 dudielijk de sterkste. Dave behaalde op ringen, brug, vloer en voltige de hoogste score. Job Schipper pakte het zilver met 47,15 punten. Op rek werd hij gedeeld eerste en ook op vloer en ringen kwam Job goed voor de dag. Jelke Hoogzaad van De Beukers kreeg het brons omgehangen. Op rek deelde hij de eerste plaats met Job. Ook op ringen en vloer kwam hij goed uit de verf. Op de vierde plaats eindigde Dorin Radelesco met 45,25 punten. Hij blonk uit op sprong waar niemand aan hem kon tippen en deed het ook op vloer prima. Pascal Smit eindigde in deze wedstrijd met 42,55 punten als vierde. Zijn beste prestaties leverde hij op rek en voltige. Chris Steur werd net achter Pascal zesde met  42,10 punten. Chris liet op vloer en voltige prima oefeningen zien.

In de laatste herenwedstrijd kwamen Olaf van Atteveld en Sverre van Wijngaarden tegen elkaar uit. De andere drie deelnemers hadden afgezegd. Olaf won het onderlinge duel afgetekend. Op voltige en sprong kon Sverre zijn clubgenoot prima partij geven, maar op de andere vier toestellen was Olaf de sterkste. Die pakte met 48,60 punten het goud. Sverre verzamelde 42,90 punten en werd daarmee tweede.

Broer en zus

In de tweede helft van de middag was het weer de beurt aan de dames. En die wedstrijden verliepen in een aantal gevallen heel spannend. In groep 1 dacht Lynn Groot wat mijn broer Dave kan, kan ik ook. Met 36,40 punten pakte ze het clubkampioenschap. De basis daarvoor legde ze op de toestellen balk en sprong. Samantha Hartog van De Beukers eindigde met 35,10 punten als tweede. Samatha blonk uit op brug en deed het op sprong en balk prima. Emma Sloots veroverde de bronzen medaille met 34,50 punten. Emma liet een uitstekende oefening zien op balk. Ilse de Boer van De Beukers behaalde de hoogste score op vloer. Met een totaal van 33,50 punten werd ze uiteindelijk vierde.

In Groep 2 greep Verena Sens de titel. Haar 55,60 punten waren iedereen te machtig. Verena won op vloer, sprong en balk en dat maakte haar de duidelijke kampioene in deze categorie. Caitlin Veerman eindigde met een totaal van 52,10 punten als tweede. Caitlin deed het op de brug met ongelijke leggers het beste van alle meiden. Jette Sloots nam de tweede bronzen medaille van de dag mee naar huize Sloots. Met 50,20 punten eindigde ze net als zus Emma op een derde plaats. Jette deed het vooral op de brug en vloer goed. Jill Pannekeet werd in deze wedstrijd met een totaal van 47,70 punten vierde. Op sprong en brug leverde ze haar beste prestaties. Fabienne Molenaar turnde 45,45 punten bij elkaar en werd daarmee na een heel regelmatige wedstrijd vijfde. Noortje Sloots verzamelde 42,30 punten op de vier toestellen en eindigde als zesde. Haar beste prestatie was een vierde plek op de balk.

Spannend

In de drie resterende wedstrijden waren de onderlinge krachtsverschillen zo klein dat de spanning om te snijden was. In de groep Meiden Jong Talent Basis werd Anouk Tol de nieuwe clubkampioen. Met 37,60 punten was ze net te sterk voor Megan Jacobs die tot 37,30 punten kwam en het zilver pakte. Anouk besliste de tweestrijd op het eerste toestel sprong. Daar pakte ze een half punt voorsprong waarvan ze uiteindelijk 0,3 punt overhield. Ook op brug was Anouk de sterkste, maar op vloer moest ze Megan voor laten gaan. Op balk waren beide meiden even sterk. Elena Schilder eindigde met 35,50 punten als derde, maar was op vloer de sterkste van het veld. Lieza Azmeni van De Beukers belandde net naast het podium. Ze werd vierde met 34,70 punten. Vooral op brug en vloer deed Lieza het heel goed. Amy Veerman kwam tot een totaal van 33,90 punten waarmee ze vijfde werd. Amy turnde een uitstekende oefening op de moeilijke evenwichtsbalk.

 

Maar het kon nog spannender. In de tweede groep Jong Talenten waren de verschillen minimaal. Britt Hoogland werd clubkampioen omdat haar totaal van 35,80 punten een tiende boven de 35,70 van Marit Schilder lag. Britt was de meest gelijkmatige in deze wedstrijd. Ze versloeg haar concurrente door het op balk beter te doen. Marit kon de op dat toestel opgelopen achterstand net niet meer inlopen, ondanks een inhaalrace op vloer. Ook Rianne Zwarthoed, de winnares van de bronzen medaille, gaf zich niet zo maar gewonnen. Met 34,60 punten weerde zich kranig. Hetzelfde geldt voor Sophie Lefèbvre die met 34,50 het podium nipt miste, maar kan terugkijken op een prima wedstrijd waarin ze zich op de balk de sterkste toonde. Sanne de Boer eindigde met 34,10 punten als vijfde in dit prachtige titelgevecht. Sanne was alle concurrenten de baas op de brug met ongelijke leggers.

 

In de laatste wedstrijd van de dag veroverde Dakota Gerritsen het clubkampioenschap. Ze won op balk, vloer en brug en turnde 35 punten bij elkaar. Dat was net meer dan de 34,80 punten van Inge Hansen, die vooral dankzij een prachtige sprong de zilveren medaille behaalde. Amber Tol eindigde als derde in deze wedstrijd met 32,60 punten. Zij scoorde vooral op sprong goed.

 

Wedstrijdseizoen

De negentien turnsters en turners die zaterdag hun wedstrijd hebben gewonnen, mogen zich voor een jaar clubkampioen noemen. Intussen zijn sommigen van hen al weer begonnen met het nieuwe wedstrijdseizoen. Voor de anderen staat dat op het punt te beginnen. De trainersstaf van Mauritius kan dat seizoen met vertrouwen tegemoet zien. De selectie van de club is breed en sterk, vooral bij de jongens. Bij de dames wordt dit jaar een nieuwe start gemaakt met veel nieuwe turnsters, nadat vorig jaar een aantal selectieleden de club vaarwel heeft gezegd.

Sponsors

QR donatie