Eerste wedstrijd van het seizoen 4e divisie dames

Zaterdag 26 november startte het wedstrijd seizoen van de 4e divisie turnsters.
De eerste wedstrijd werd geturnd door onze pupillen 1: Lisa Kooy, Indy Reijers en pupillen 2: Sophie Smit, Annelin Schilder, Floor Huber en Josephine Pauws. Voor Annelin is het haar eerste wedstrijd op dit niveau, vorig jaar kwam zij nog uit in de 5e divisie. De meiden begonnen de wedstrijd op sprong waar Annelin Schilder gelijk liet zien dat zij thuishoort in dit niveau. Indy en Lisa lieten beiden een mooie ruime overslag zien.


Het volgende toestel was brug: hier moeten de meiden nog werken aan de ophurk want ging niet bij iedereen goed. Josephine turnde haar oefening wel netjes en vlot wat ervoor zorgde dat er maar één meisje een betere brugoefening had dan Josephine. Sophie Smit verbaasde ons met een salto uit wegzet die in de trainingen nog niet vaak gedaan heeft.

Op Balk liet Sophie nogmaals zien dat zij de druk van wedstrijden positief inzet door ons ook de radslag te laten zien die in de training voor veel stress zorgde. Josephine liet als enige van de zes meiden een balk oefening zien met alles erop. 

Op vloer liet Sophie ons voor het eerste een arabier flikflak zien. Floor en Annelin lieten zien hoe je schittert op de vloer, dit leverde Annelin zelfs het hoogste cijfer van de wedstrijd op! Indy en Lisa lieten ook zien dat de tijd die zij samen met de trainsters hierin gestoken hebben niet voor niets is geweest.
Uiteindelijk eindigde Josephine Pauws op een 3e plaats en mocht zij net als Sophie die 5e werd plaats nemen op het podium. Annelin werd netjes 7e, Floor liet vooral veel vooruitgang zien vergeleken met vorig jaar uiteindelijk werd zij vandaag 14e, maar met haar inzet komt Floor vast nog wel hoger dit jaar. Bij de pupillen 1 werd Indy uiteindelijk 12e en Lisa 15e.

In de tweede wedstrijd was Puck van Maanen van De Beukers aan de beurt. Puck komt dit jaar uit in de categorie jeugd divisie 4. Dit betekent dat zij keuze oefenstof mag turnen.
Puck begon heel sterk op balk,waarin zij een prachtige handstanddoorrol liet zien. Daarna volgde haar nieuwe vloeroefening. Ze heeft een mooie strakke oefening laten zien, maar zij durfde haar arabier-flikflak niet door te springen, wat haar wat punten heeft gekost.
Naarmate de wedstrijd vorderde begon de angst voor sommige elementen toe te slaan waardoor het op sprong en brug niet helemaal vlekkeloos verliep, maar met veel training zal het volgende keer zeker beter gaan.

In de 3e wedstrijd turnden Chantal van Delft en Ilona Out. Ilona komt dit jaar voor het eerst uit in de categorie Senioren. De meiden begonnen op balk, hier turnde Ilona een solide oefening, Chantal viel bijna van de balk maar wist toch te blijven staan zij het met een grote wiebel.
Daarna kwam de vloer, Chantal deed een halve schroef achterover voor de eerste keer, Ilona turnde voor het eerst een arabier salto behaalde een 11.65 voor de vloeroefening, een persoonlijk record!
Sprong ging goed en op brug haalde Chantal het hoogste cijfer van alle senioren een 11,90! Ilona deed voor het eerst het wippertje in haar brugoefening, maar kwam daarna helaas stil te hangen voor de kip, vandaar een laag cijfer voor haar op de brug en zij zakte in het klassement naar de 9e plaats, Chantal werd knap 3e! Beide meiden hebben nieuwe dingen geturnd, het was een mooie eerste wedstrijd van dit seizoen

Zondagochtend in alle vroegte stond de laatste wedstrijd gepland, hierin deden de jongste meiden mee. In totaal deden 8 meiden van de Beukers en Mauritius mee. Op in de categorie pre-instap niveau 11 turnden Rosalie de Boer, Madelief van Montfort, Eliza Bouwman en Neline van het Hoff en in de categorie instap niveau 10: Rosanne Blokker, Yinglian Laan, Kim Overmars en Ilona Bond. Voor al deze meiden was het hun aller eerste wedstrijd, heel spannend dus!
Alle meiden begonnen op sprong waar Rosalie toch wel de uitblinker was: zij liet een schitterende handstand platval zien. Maar niet alleen Rosalie behaalde een mooie score, Rosanne, Yinglian, Kim en Ilona scoorden ook allemaal een ruime 8!
Het volgende toestel was brug: een heel lastig toestel voor de kleine meiden want hoe klein ze ook zijn, ze moeten allemaal van de lage naar de hoge ligger springen. Bij Neline ging dit toestel het beste van alle toestellen, het is nog even oefenen maar dan zal ze echt schitteren op dit toestel. Rosanne heeft op brug laten zien hoe goed zij dit toestel beheerst en scoorde zelfs een 9 voor de uitvoering.
Balk is meestal het spannendste onderdeel voor de meiden: wie staat er stevig op en blijft op de balk? Ilona liet op balk zien hoe je een spagaatsprong doet: helemaal mooi wijd en zonder te vallen waarop de jury zelfs ‘WAUW!’ zei. Kim, Madelief en Eliza kregen het voor elkaar om niet van de balk te vallen, goed gedaan meiden!
Op vloer hebben alle meiden laten zien hoe je netjes turnt. Na vloer was het tijd voor de prijsuitreiking. Madelief heeft op alle toestellen heel netjes geturnd, dit resulteerde uiteindelijk in een 2e plaats, maar niet alleen zij mocht plaatsnemen op het podium, Rosalie werd 4e dus ook zij mocht een medaille in ontvangst nemen. Eliza eindigde op de 7e plaats en Neline werd 14e. In de categorie instap was het een aparte prijsuitreiking: doordat er maarliefst 39 meiden aan mee deden was de groep in tweeën gesplist. In de eerste prijsuitreiking voor deze categorie werd Kim 3e en Rosanne zelfs 1e! In de tweede prijsuitrijking werd Ilona 4e en Yinglian 10e, heel goed gedaan meiden!

Sponsors

QR donatie