Eerste competitie wedstrijd voor 3e divisie turnsters Mauritius

Zaterdag 10 december was het zover. De eerste wedstrijd voor de 3e divisie meiden van dit seizoen.
In de eerste wedstrijd waren de instappers: Serra Smit, Nicole Tuijp, Angel Schenk, Lieke Pannekeet en Shadya Veerman en jeugdturnster Anne Mooijer aan de beurt.
De jongste meiden begonnen op vloer. Iets waar ze de laatste trainingen veel aandacht aan hebben besteed. Dit zorgde ervoor dat het al best netjes ging, maar er zijn nog genoeg verbeterpuntjes. Heel knap was de arabier flikflak van Serra, Nicole en Lieke.

Anne begon de wedstrijd heel sterk op balk door een hele nette oefening met alles erop te laten zien. 

De kleinere meiden hadden na vloer sprong. Dit ging niet slecht de meiden lieten allemaal een mooie overslag zien.
Anne vervolgde de wedstrijd door voor het eerst haar eigen vloeroefening te laten zien.

De kleine meiden hadden na sprong brug. Hier moeten ze nog wat stabieler en sterker worden. Serra liet zien dat als je graag wilt en je elke training 100% inzet je héél ver kan komen. Zij liet net als Nicole de salto van de brug zien. 

Op balk liet vooral Nicole een nette oefening zien met alles erop.
Bij Lieke speelde de zenuwen een grote rol, dat is jammer want op alle toestellen laat zij in de training veel meer zien dan dat wij op de wedstrijd van haar hebben mogen zien.
Angel begon heel netjes op de balk, maar moet er nog aan werken dat ze zo de hele balk en vloeroefening blijft werken. Angel kan netjes werken en heel mooi stralen en zal dit wat vaker mogen laten zien op wedstrijden!
Shadya liet deze wedstrijd vooral zien dat ze goed kan springen, wanneer zij in de trainingen wat harder eraan trekt zal zij ons de volgende keer verbazen met wat meer elementjes en minder vallen van toestellen.

Anne had als laatste toestel brug, waar zij de wedstrijd erg netjes afmaakte door alles achter elkaar te turnen. Voor Anne wordt het vooral puzzelen met uitgangswaarde om de scores wat omhoog te brengen en zo ook wat te stijgen in het eindklassement.

In de tweede wedstrijd turnde pupillen 1 Jia lu Tuijp, Ilse de Boer en junior turnsters Janey Karregat en Daphne Groot.
Jia lu begon de wedstrijd op brug en maakte een mooie oefening. We moeten nog wel werken aan de wegzet salto zonder tussenzwaai zodat we wat hoger scoren.
Ze vervolgde de wedstrijd op balk waar zij alles erop had, maar nog wel wat wiebels had. Jia lu liet vervolgens een nette vloeroefening zien en een goede overslag die nog wel wat ruimer mag.

Ilse liet vooral een nette balkoefening zien waar zij de 5e score zette in een deelnemersveld van 32 turnsters. Zij liet zien dat de overstap van 4e divisie naar 3e divisie groot is, maar wel te doen. Ook op de andere toestellen liet zij nette oefeningen zien.
Daphne debuteerde dit jaar bij de junioren. Zij zette de 4e score op balk, dit liet zien dat het harde trainen op dit toestel niet voor niets is geweest. Janey liet vooral een mooie sprong en brug zien.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2 Sharon Plat, Ilona Zwarthoed, Samantha Hartog en Senioren Marianne Zwarthoed en Mariëlle Schilder. De pupillen 2 meiden begonnen de wedstrijd op brug waar Ilona een ruime en nette oefening liet zien. Sharon loste een foutje bij de ophurk waardoor zij geen zolendraai kon maken goed op door gelijk door te gaan. Helaas kostte de zolendraai haar 2 punten, waardoor het cijfer wel wat tegenviel. Samantha verbaasde ons met een zolendraai die nog niet altijd lukt maar nu wel!

Op balk pakte Sharon zichzelf goed op en Ilona liet een oefening zien met alles erop.
Vloer ging bij Sharon netjes, waarbij de stut halve draai heel goed ging. Ilona liet ook een nette oefening zien alleen het cijfer viel wel héél erg tegen. We weten helaas niet waar dit aan lag, maar hebben besloten de volgende keer een super oefening te laten zien.
De meiden sloten de wedstrijd af op sprong waar vooral Sharon een nette sprong liet zien.

Mariëlle turnde op haar verjaardag vooral een mooie balk en sprong.
Marianne turnde ondanks weinig trainingsuren toch nieuwe elementen zoals halve schroef achterover en overslag streksalto op de vloer.

Er zijn genoeg verbeterpunten waar we hard mee aan de slag gaan.

 

Sponsors

QR donatie