Kerstballentoernooi 2011

5 medailles turners St Mauritius, 2 turners kampioen van Noord-Holland.

Afgelopen zondag deden maar liefst 11 turners mee aan het kerstballentoernooi in Beverwijk. Een vrolijke naam, voor een serieus toernooi. Bij het kerstballentoernooi mogen de turners een kerstbal uit een zak trekken met daarop een toestel. Dit toestel telt dan twee keer in de einduitslag. Echter alleen de beste de turners kunnen zich plaatsen voor de districtsfinale. Dit geldt voor de medaillewinnaars of de beste 30 % per categorie.

 

Voor de jonge turners was deze wedstrijd een eerste kennismaking op een hoger niveau. Bij de allerjongste categorie, Benjamin niveau 11, deden 3 turners mee. Jeffrey Smit turnde zijn allereerste wedstrijd. Op de rekstok ging het heel goed, de voltige was nog erg lastig. Dorin Radulescu had al ervaring opgedaan in rayonwedstrijden. Dorin haalde het hoogste cijfer op sprong. Voor Stefan Rein was er een prachtig resultaat. Ondanks dat het zijn eerste wedstrijd was, legde Stefan beslag op een 3e plaats wat hem de bronzen medaille opleverde. De ringen hebben aandacht nodig, maar vloer en rekstok waren heel erg goed.

In de categorie Instap niveau 11 was het de beurt aan Jop Schipper. Door een prachtige, solide wedstrijd turnde Jop zich naar de 1e plaats en kreeg Jop de gouden medaille omgehangen. Jop haalde de hoogste scores op vloer, voltige en brug. Jop heeft zich hierdoor geplaatst voor de districtsfinale. In de categorie Instap niveau 10 turnden Mikel Zwarthoed en Frenck Guijt. Frenck turnde zijn eerste wedstrijd, wat hij prima deed. Echter door een val bij voltige was een hoge classering niet meer mogelijk. Echter door het goede turnwerk op de andere toestellen is er veel meer mogelijk in dit seizoen. Mikel Zwarthoed turnde een keurige wedstrijd. Door een ongelukkige kerstbal einde Mikel als 10e, maar zonder de dubbeltelling eindigde Mikel hoger, waardoor een plaatsing voor districtsfinale dichtbij komt. Op vloer turnde Mikel zijn beste oefening.

In de tweede wedstrijd turnden Dave Groot en Stef Smits in de categorie Pupil niveau 9. Dave liet een duidelijke progessie zijn t.o.v. zijn vorige wedstrijd. Brug en voltige gingen heel goed. De rekstok heeft aandacht nodig. Voor Stef Smits was er eremetaal. Met een tweede plaats, kreeg Stef de zilveren medaille omgehangen. Op vloer had Stef de hoogste score, rekstok is zijn aandachtspunt. Met dit resultaat heeft Stef zich geplaatst voor de districtsfinale.
Voor Evrim Ksikas was het zijn eerste wedstrijd in de 1e divisie, Instap niveau 9. Evrim turnde nog niet overal de maximale uitgangswaarde, maar turnde wel heel erg netjes. Evrim heeft veel progessie laten zien. Door een val op de brug viel Evrim net buiten de medailles met een 4e plaats.

 

In de laatste wedstrijd kwamen de Turners Keuze oefenstof aan bod. Door valpartijen op school moesten we twee turners, Torn Oesso en Sverre van Wijngaarden, missen. De andere 2 turners maakten de dag compleet met nog 2 medailles. Ryan Meekel kreeg met een 2e plaats, de zilveren medaille omgehangen. Voor Ryan was het eerste wedstrijd met Keuze-oefenstof.
Als laatste mag Olaf zich Noordhollands Kampioen noemen. Olaf werd, met ruim verschil, eerst in de categorie Jeugd niveau 8. Olaf turnde voor het eerst zijn reuzenzwaai in een wedstrijd en liet zien dat hij op voltige ook klaar is voor de landelijke wedstrijden.

Sponsors

QR donatie