Goede 2e district turnwedstrijd heren St. Mauritius 2017

Afgelopen zondag werd de 2e wedstrijd van het district geturnd in Beverwijk. Een aantal jongens van Sint Mauritius namen hier aan deel, niet om zich ergens voor te plaatsen, maar om de nieuwe oefeningen uit te proberen in een wedstrijd. In februari en maart moeten de jongens zich zien te plaatsen voor de landelijke wedstrijden en als er dan nog wat netter geturnd wordt dan nu, moet dat geen enkel probleem zijn.
Yoran Rein turnt in de pupillen, 2e divisie. Hij had super veel zin in de wedstrijd en dat was te zien. Alle oefeningen waren mooi en strak. Op rek turnde hij voor het eerst een slinger en een streksalto af en ook op brug turnde hij een nieuwe afsprong. Hij werd zeer verdiend 1e!

Dick Bond en Dani Schilder turnen in de instap 2e divisie. Beide jongens hebben duidelijk talent voor zwieren en zwaaien aan de ringen, brug en rek. Beiden lieten hier super strakke oefeningen zien. Dick turnde al bijna een handstand op brug! Helaas viel hij met de salto op vloer, maar vanuit split liet hij een coole truc zien, waardoor het toch een nette oefening was. Dani turnde een super salto en een kaarsrechte split op vloer, maar op voltige wilde het nog niet helemaal lukken. Al met al was het niet genoeg voor een podium plaats, maar de mannen hebben wel ervaring opgedaan en zijn vol vertrouwen voor de landelijke wedstrijden die gaan komen.

Kyan Jacobs en Cas Klein turnen dit jaar in de instap, talentendivisie. Kyan heeft veel progressie geboekt op voltige en ook liet hij op rek een slinger zien met een streksalto af. Aan de ringen en brug kan het nog iets netter, maar met een mooie 3e plaats was Kyan erg tevreden. Cas liet twee hele mooie sprongen zien en ook de brug zag er erg netjes uit, helaas viel hij er 1 keer af. Op rek maakte Cas voor het eerst een salto af en die lukte! Vloer was, zoals we van Cas gewend zijn, erg mooi.

Met dank aan Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers sponsoren van de herenselectie van St. Mauritius.

 

Sponsors

QR donatie