St. Mauritius dames kwartfinale NK 2017 te Vianen

Naast al het heren-turngeweld in Volendam, was ook de kwartfinale voor het NK voor de dames van de eerste divisie junior.  

Verena Sens, Nicole Tuijp, Emma Sloots en Jia Lu Tuijp gingen zondag vol goede moed naar Vianen. Hier was een plaats voor de halve finales te verdienen. Onder begeleiding van trainers Jay en Yvonne begonnen ze aan de warming-up. Dit ging lang niet altijd voorspoedig, maar turnen is toch wel een momentsport. Het moment dat de jury de oefening bekijkt en beoordeelt telt pas mee. 

Verena turnde zoals altijd prachtig. Het blijft vooral op vloer een genot om naar te kijken. Ondanks toch wat schoonheidsfoutjes een prachtige 2e plek! Plaatsing gegarandeerd. Ook Nicole had een prima dag vandaag. Vooral op sprong pakte ze flink punten en ze haalde de 10e  plek. Emma deed de balkoefening bijzonder goed vandaag. Dit werd ook door de jury gezien, ze werd er tweede van het deelnemersveld. Een mooie 9e plaats was het eindresultaat. Onverwacht goed! Jia Lu maakte het enorm spannend door als 13e te eindigen. Plaatsing bleef daarmee onzeker totdat de speaker ook haar naam - als laatste… - uitriep! De spanning bij de meegereisde ouders sloeg om in opluchting en geluk omdat alle 4 dames mogen deelnemen aan de halve finales NK in Rotterdam op 6 mei. Een prestatie van formaat! Gefeliciteerd aan een ieder, nu nagenieten en dan snel het vizier op 6 mei.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

Samenwerking

Topsport-partners: 

FC Volendam Handbal Volendam