Verslag Veerman Wooncentrum Heren turntoernooi te Volendam

Afgelopen weekend werd er in Volendam geturnd op landelijk niveau door de heren. Voor sommige jongens was het een kwalificatie wedstrijd om zich te plaatsen voor de halve finale of een finale en andere jongens moesten een plekje zien te bemachtigen voor de kwartfinale. Mauritius trad aan met 10 jongens.

Op zaterdag kwamen Dani Schilder, Dick Bond en Tjeerd Mantel in actie in niveau instap 10. Het eerste toestel was ringen en Dani liet gelijk zien wat hij in huis had. Hij behaalde de op een na hoogste score! Ook op rek liet Dani een hele goede oefening zien en hij stond na 5 rondes bij de eerste 3. Helaas verliep voltige niet zo soepel en werd hij uiteindelijk 5e. Tjeerd turnde een hele goede wedstrijd met een uitschieter op sprong en vloer, waar hij de hoogste score turnde. Ook hij stond voor het laatste toestel nog bij de eerste 3, maar helaas bleek voltige een zeer moeilijk toestel voor hem. Tjeerd werd 7e. Dick turnde hele goede oefeningen aan de ringen en rek en na 4 toestellen stond Dick nog op plek 4. Op vloer turnde hij ook erg netjes, maar hij vergat even zijn benen te heffen, hierdoor ging het cijfer flink naar beneden. Doordat ook voltige niet goed uit de verf kwam kelderde hij naar plek 11 en dat was net niet genoeg om door te stromen naar de kwartfinale. Tjeerd en Dani plaatsten zich wel voor deze wedstrijd.

Op zondag turnden de andere jongens van Mauritius. Cas Klein en Kyan Jacobs kwamen uit in het niveau Instap 8. Sprong was het eerste toestel en voor Kyan eindigde de eerste sprong op zijn neus. Ook op brug liet Kyan een steekje vallen, maar verder turnde hij een hele mooie oefening met een salto af! Op vloer moet Kyan nog wat netter werken en op ringen moet hij nog wat meer kracht krijgen zodat de nieuwe elementen ook meetellen. Al met al werd Kyan 13e en kan het alleen maar beter worden de volgende wedstrijd.

Cas turnde een constante wedstrijd zoals we eigenlijk van Cas gewend zijn. Sprong beheerst Cas al goed maar op brug moet hij nog wat nieuwe elementen in zijn oefening turnen, dan kan hij daar nog hoger scoren. Aan het rek liet Cas al veel nieuwe dingen zien, maar dat moet nog wat netter en ook op ringen moet er nog wat kracht bij. Cas eindigde op een mooie 10e plaats. Beide jongens zijn hiermee al geplaatst voor de halve finale.

Leon Atherton turnde zijn eerste wedstrijd in de categorie Pupil 6. Door het kleine deelnemersveld was zijn plaatsing voor de volgende kwalificatiewedstrijd al zeker. Leon was van plan veilig en beheerst te turnen, maar hij was niet geheel fit en turnde helaas niet foutloos. Op de onderdelen sprong, brug, rek en vloer was hij dan ook gevallen. Het lukte Leon gelukkig telkens weer om zich te herpakken en de oefeningen heel netjes uit te turnen. Dan zie je ook direct dat hij de stof van dit niveau al heel goed beheerst en thuis hoort in dit sterke deelnemersveld. Leon werd 8ste en ziet voor de volgende wedstrijd veel ruimte voor verbetering.

Evrim Ksikas en Dorin Radulesco turnden hun kwalificatie in niveau jeugd 7. Dorin scoorde het hoogste cijfer op vloer en ook op sprong behaalde hij een van de hoogste cijfers, verder turnde hij vrij een goede wedstijd en werd 6e. Evrim turnde een hele goede brugoefening, maar liet wat punten liggen op ringen. Verder turnde hij een goede wedstrijd en eindigde net boven Dorin op een 5e plaats. De kans is hierdoor heel groot dat beide jongens doorstromen naar de finale.

Zondagmiddag traden Stefan Rein en Bram van Zelst aan in de categorie Jeugd 6. Stefan behaalde het hoogste cijfer van iedereen aan het moeilijke toestel voltige, maar ook op brug liet Stefan zien dat hij het niveau aan kan. Hij behaalde een zeer mooie 4e plaats. Bram turnt dit jaar een divisie hoger dan het afgelopen jaar en dat doet hij heel goed. Op vloer, ringen en brug zit hij al bovenin met de scores waardoor hij ook verdiend 6e werd. Ook deze jongens hebben zo goede papieren om zich te plaatsen voor de finale.

Met dank aan Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers sponsoren de herenselectie van St. Mauritius.

Sponsors

Samenwerking

Topsport-partners: 

FC Volendam Handbal Volendam