Regiokampioenschap D1, 4e en 5e divisie damesturnen 2017

Bij deze wedstrijd kunnen de meiden van de St. Mauritius D-groep zich plaatsen voor de Districtskampioenschappen, het hoogst haalbare in dit niveau.

In de categorie Jeugd 1-D1 kwamen Eva Heuser, Danielle Klouwer en Shannon Schilder uit. Op brug liet Eva gelijk een mooie oefening zien, Danielle maakte hier een klein, toch wel duur foutje. Ze herstelde dit door een nette balkoefening te turnen. Op vloer liet Eva de mooiste oefening in haar categorie zien. Op het afsluitende onderdeel sprong liet Shannon twee mooie overslagen zien. Eva eindigde als 2e. Haar turnvriendinnen Danielle en Shannon eindigden als 11e en 14e. Hiermee hebben alle drie de meiden zich weten te plaatsen voor de districtskampioenschappen. Een knappe prestatie in zo'n sterk deelnemersveld.

Kim Zwarthoed (instap D1) begon haar wedstrijd wat onzeker op het lastige onderdeel balk, maar zij liet toch een mooie oefening zien. Vloer vergt nog wat aandacht bij Kim en dan vooral het behouden van de spanning. Sprong deed zij, ondanks de pijn in haar knie, vrij goed. Uiteindelijk mocht zij nog even schitteren op de brug, een uitstekende oefening met hoge zwaaien. Het lukte Kim helaas niet om hoog genoeg te scoren om door te stromen.

Fabienne Plat en Emily Zwarthoed (Pupil 2-D1) kwamen uit in een enorm sterk deelnemersveld. Fabienne turnde een mooie balkoefening, maar haar vloer en sprong vragen nog extra aandacht voor in het nieuwe seizoen. Emily had hard getraind op de salto van de brug af. Tijdens inturnen ging deze prima, maar met de wedstrijd blokkeerde zij toch. Erg jammer, maar de volgende keer lukt hij zeker! Ook zij bleef net als Fabienne keurig op de balk staan. Helaas lukte het niet om door te stromen.

Anouk Plat (Jeugd 2-Div4) beet het spits af op vloer, gevolgd door sprong. Op beide toestellen scoorde zij haar beste scores ooit. Op brug en balk moest zij helaas toch wat puntjes inleveren. Het bleef lang spannend, maar met uiteindelijk een 16e plaats is het Anouk gelukt om door te stromen naar de districtskampioenschappen!

Toen waren Ilse de Boer en Yinglian Laan (Junior-Div4) aan de beurt. Dit werd een wedstrijd met ups en downs. Waar er op het eerste toestel sprong nog wel wat puntjes verloren gingen, waren de meiden op brug onder de sterksten in het deelnemersveld. Yinglian haalde hier zelfs het 3e cijfer van de wedstrijd. De dames lieten vervolgens helaas op balk weer wat punten liggen, maar op vloer werd weer heel goed gescoord; Ilse scoorde hier het 3e cijfer van de wedstrijd. Ilse werd 20e en Yinglian 37e, helaas niet voldoende voor doorstroming.

Als laatste kwam Puck van Maanen (Senior-Div5) in actie. Puck begon heel sterk op balk en vloer, maar maakte op sprong een foutje dat haar duur kwam te staan. Na zich goed herpakt te hebben op brug, eindigde puck op de 34e plaats, het wedstrijdseizoen eindigt daarmee voor Puck.

Met 4 finaleplaatsen gaat St. Mauritius naar de districtskampioenschappen op 20 mei.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

 

Sponsors

QR donatie