St. Mauritius Volendam groots in de prijzen NK turnen Heren in Waalwijk

Afgelopen weekend werd de NK finale geturnd door jongens uit de talentendivisie, 1e, 2e en 3e divisie in Waalwijk. Tijdens de meerkamp, maar vooral met de toestelfinales regende het medailles voor de jongens van St. Mauritius.

Instap 10 2e divisie. Het begon afgelopen weekend 10 juni met Dani Schilder en Tjeerd Mantel. Dani zat zeer goed in de wedstrijd en met een superoefening op rek, was de zilveren plak voor hem. Tjeerd Mantel turnde een goede wedstrijd en eindigde op een mooie 10e plaats. Op zondag 11 juni stonden de heren weer vroeg klaar voor de toestelfinales. Daar werd Tjeerd Mantel Nederlands kampioen op voltige met en pakte Dani het zilver. Op brug behaalde Dani goud en Tjeerd behaalde het brons. Voor Tjeerd volgde toen nog de finale vloer. Dit werd een prachtige oefening, goed voor het zilver.

Instap 11 3e divisie Joritz Zwarthoed had tijdens de voorbereiding voor de finale heel hard gewerkt waardoor hij heel hoog had kunnen scoren tijdens de wedstrijd. Maar door een blessure die hij kort voor de meerkamp opliep ging dat niet lukken. Ondanks de pijn heeft hij toch op zaterdag alle toestellen volledig geturnd, hij eindigde op de 11de plek. Op zondag had hij twee toestel finales, vloer en rek. Op vloer liet hij een heel goede oefening zien en werd hij Nederlands kampioen. Op rek werd hij 6e. Ondanks alles, is Joritz heel blij met zijn eerste gouden medaille op een finale. Lean de Waart mocht twee toestelfinales turnen. Eerst voltige, helaas gleed Lean uit, maar verder top oefening. Op rek turnde hij een super oefening, maar de concurrentie was te sterk en werd hij 5e.

Instap 8 Talentendivisie Cas Klein begon met een nette oefening aan de ringen, alleen bij zijn tweede spreidsteun zakte hij een beetje weg. Hij herstelde zich goed en sloot af met een landing tot stand. Ook op sprong maakte Cas goede landingen en behaalde een goede score. Op brug en rek turnt Cas nog geen plus elementen, maar turnde hij wel heel netjes. Op vloer turnde Cas een strakke oefening, de jury was erg streng op vloer waardoor de score een beetje tegen viel. Met een zeer sterk deelnemers veld behaalde Cas een mooie 10e plaats.

Pupli 6 Talentendivisie Leon Atherton turnde al zijn kwalificatie wedstrijden in een constante stijgende lijn. Zo begon hij ook aan zijn NK meerkampfinale in Waalwijk. Na vier toestellen stond hij na prima oefeningen dan ook op een tweede plaats. Bij de laatste twee toestellen, voltige en ringen, lukten een aantal elementen minder goed. Bij deze sterke concurrentie betekent dit verlies van waardevolle punten. Hierdoor eindigde hij op een 7e plaats. Tijdens de toestelfinale turnde Leon een prachtige voltige oefening, wat hem een welverdiende bronzen medaille opleverde. Ook op sprong deed hij het uitstekend en eindigde hij ook op de derde plaats. Het laatste toestel van de wedstrijd was brug, Leons favoriete toestel, maar helaas gleed hij bij het laatste element van de hoge brug en viel hard op zijn gezicht. Ondanks dat hij waardig verder turnde werd hij 5e op brug.

Pupil 7 1e divisie. Lode Philippi ging zaterdag in de finale goed van start met sprong. Ook brug, rek en vloer gingen goed en beter dan in de voorgaande wedstrijden. Maar de twee moeilijkste toestellen voor hem, voltige en ringen, kwamen nog. Uiteindelijk haalde Lode de bronzen plak! Een heel goede prestatie waar hij in het begin van het seizoen alleen maar over had kunnen dromen. Op zondag turnde Lode twee toestelfinales; brug en sprong. Brug ging niet zoals normaal en daarmee had hij de vijfde plaats. Sprong ging heel goed, maar dat was net niet voldoende (0.05 verschil) voor de derde plaats.

Pupil 8 2e divisie. Yoran Rein startte net als in de halve finale op voltige en zette direct een hoge score neer. Ook op ringen liet hij geen steken vallen en turnde hij een nette oefening. Doordat Yoran volgens de jury een verplicht onderdeel niet had geturnd kreeg hij aan ringen een penalty van 0.5 punt. Het podium leek voor hem nog verder weg toen hij tijdens zijn 1e sprong viel. Met een foutloze oefening op brug behaalde hij de hoogste score van de dag. Met een mooie oefening op rek kwam het podium weer in zicht. Hiervoor was nog wel een hoge score op vloer nodig en die haalde Yoran ook. Yoran werd uiteindelijk 2e waarmee hij zeer tevreden was gezien zijn val op het onderdeel sprong. Tijdens de toestelfinales behaalde Yoran nog een zilveren medaille op voltige en brons op ringen.
Jeugd 6 1e divisie. Bram van Zelst werd vorig jaar al Nederlands kampioen in de 2e divisie en dit jaar herhaalde hij het kunstje weer, alleen een divisie hoger! Met de toestelfinales behaalde hij een 2e plaats op voltige, 3e plaats op ringen, een 2e plaats op sprong, 4e op vloer en 6e op brug. Stefan Rein had zich zelf een top 5 als doel gesteld ondanks zijn aanhoudende knie blessure. Stefan opende met een strakke vloeroefening. Op het onderdeel voltige liet Stefan zien waarom hij zich voor die onderdeel als 1e had geplaatst voor de toestelfinale. Ook op ringen en sprong liet Stefan geen steken vallen en wist hij dat zijn doel binnen bereik lag. Op brug deed Stefan er nog een schepje bovenop. En ook rek was bijna vlekkeloos. Uiteindelijk ging Stefan er met het brons vandoor. Tijdens de toestelfinales behaalde hij nog een bronzen medaille op brug en eindigde hij als 5e op voltige.
Jeugd niveau 7 2e divisie Dorin Radulesco en Evrim Ksikas turnden niet de beste meerkamp op zaterdag, maar met de toestelfinales de dag behaalde Evrim op brug nog een 1e plaats en een 2e plaats op rek en ringen! Dorin behaalde een 1e plaats op sprong.

Junior 6 3e divisie. Sverre van Wijngaarden begon op rek, waar hij helaas een onderdeel niet goed genoeg uitvoerde. Dit leverde hem een kleine achterstand op. Daarna op vloer weer een prima oefening, gevolgd door een iets mindere voltige. Op ringen, sprong en brug herstelde Sverre zich weer heel goed, wat hem uiteindelijk een 6e plek opleverde. Op zondag mocht Sverre vier toestelfinales draaien, wat hem een zilveren medaille opleverde op sprong en vloer; een mooie afsluiting van dit seizoen!

Met dank aan Smit en Smit advocaten en Dutch steigers, sponsors van de heren turnselectie van Sint Mauritius

Sponsors

Samenwerking

Topsport-partners: 

FC Volendam Handbal Volendam