Kwalificatie (halve) finale heren 2018 Winterswijk

Het weekend van 24 en 25 maart stond in Winterswijk het heren turnen in het teken van kwalificatie voor de (halve) finale.

3e divisie pupil 15
Job de Vries had geen goede wedstrijdvoorbereiding vanwege een blessure door een verkeerde landing, dus het werd tapen, oefeningen doen en fingers crossed.... Job begon bij de voltige, wat niet zijn sterkste onderdeel is. Hij begon op plek 15. Maar na deze oefening kroop hij steeds meer omhoog en eindigde als 7e! Dus Job gaat op naar Kampen voor de 1/2 finale NK!

Talentendivisie Pupil 6
Leon Atherton turnde zijn eerste kwalificatiewedstrijd dit seizoen. Dit is zijn tweede jaar als pupil in de talentendivisie. Als eerste turner op het toestel rek had Leon een slechte start door twee keer te vallen tijdens de slinger. Maar hij liet zich niet van de wijs brengen en turnde zijn oefening netjes uit. Dat Leon mentaal gegroeid is het afgelopen jaar was te merken door de manier waarop hij zich terug heeft geknokt in de wedstrijd. Door niet alleen netjes te turnen, maar bijvoorbeeld op voltige prachtige oefeningen door te turnen, beloond met een hoge score. Voor het laatste toestel brug was hij naar een 4e plaats geklommen. Op de brug, zijn favoriete toestel, turnde hij een sterke oefening met vaste landingen en als troef een slinger tot handstand, waarmee hij uiteindelijk een 3e plaats behaalde en dus een bronzen medaille won.

1e divisie Jeugd 7 en 2e divisie jeugd 8.
In de laatste wedstrijd op zondag kwamen de mannen van de 1e en 2e divisie keuze in actie. Stefan Rein, Dorin Radulescu en Yoran Rein moesten allemaal starten op het onderdeel ringen. De 3 jongens lieten uitstekende oefeningen zien en kwamen daarmee direct aan kop in het klassement. Voor Yoran is dit het eerste jaar dat hij uitkomt in de categorie keuze 2e divisie, maar het leek geen enkele moeite te kosten. Op de volgende onderdelen sprong en brug, lieten zowel Stefan als Dorin zien waarom zij uitkomen in de 1e divisie door zeer nette oefeningen te turnen. Yoran zijn brugoefening was iets minder strak maar hij maakte geen grote fouten. Op het onderdeel rek behaalde Yoran de hoogste score van zijn divisie. Op dit onderdeel liet zijn broer Stefan een prachtige oefening zien, maar zakte hij tijdens zijn dubbel-salto afsprong helaas door zijn knieën. Op de laatste onderdelen vloer en voltige maakte de jongens van Mauritius geen fouten meer waardoor niemand in het klassement Stefan nog kon inhalen. Naast de 1e plaats van Stefan werd zijn teamgenoot Dorin verdienstelijk 3e. Yoran kwam net 0,10 tekort voor de 1e plaats in zijn categorie maar hij was uiteindelijk zeer tevreden met zijn zilveren medaille.

Met dank aan de trainer Sebastien Hoek voor de begeleiding en de sponsoren van het heren turnteam van Sint Mauritius: KIVO Plastic Verpakkingen en Café de Dijk.