Heren halve finale 2015

Grote groep Mauritius-turners naar finale NK

Van de twaalf turners van St. Mauritius die dit weekeinde deelnamen aan de halve finale van het NK turnen in Zwijndrecht hebben er zich tien geplaatst voor de finale.
Bovendien plaatsten negen turners zich in Zwijndrecht voor één of meer toestelfinales.

Zaterdagochtend won Bram van Zelst, uitkomend voor HGTC Hoorn maar ook trainend bij Mauritius, zijn wedstrijd in de categorie Pupil 9 3e Divisie met een totaal van 109,65 punten. Hij plaatste zich voor de meerkampfinale en alle toestelfinales behalve sprong. Sverre van Wijngaarden eindigde met een puntentotaal van 66,55 punten op de tweede plaats in de categorie Junior I 7 3e Divisie. Sverre gaat naar meerkampfinale en plaatste zich voor de toestelfinales sprong, brug, vloer en ringen. Olaf van Atteveld kwam door een blessure in de categorie Junior II 6 3e Divisie maar op drie toestellen uit. Op ringen wist hij zich te plaatsen voor de toestelfinale. In de Talentendivisie Pupil 6 werd Roy Loch derde met 104,65 punten.Roy kwalificeerde zich voor de meerkampfinale en alle zes toestelfinales.
Kimo Oostheim eindigde zondagochtend in de categorie Instap 10 2e Divisie met 104,55 punten als negende. Hij plaatste zich voor de meerkampfinale en de toestelfinale brug. In de categorie Jeugd 2 Eredivisie werd Jaro van Wijngaarden met 70,05 punten derde. Jaro gaat door naar de meerkampfinale en de toestelfinales brug, sprong en rek. Jelle Massee werd met 69,60 punten, vierde. Jelle mag meedoen aan de meerkampfinale en de toestelfinales ringen en brug. Pelle Klement werd vijfde in het eindklassement met 68,25 punten. Behalve naar de meerkampfinale gaat Pelle ook naar de toestelfinale ringen. Niels Schilder, die net als Jelle en Pelle dit jaar voor het eerst uitkomt in deze categorie, kwalificeerde zich met 66,80 punten als tiende voor de meerkampfinale in het Sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Tim van Diepen tenslotte liep de meerkampfinale door een mislukte burgoefening mis. Maar hij herpakte zich en plaatste zich voor de toestelfinales rek en voltige. In de categorie Junior I 2 legde Boyd Bindels beslag op de derde plaats. Hij werd op voltige, rek en ringen tweede. Thom Roeg kwam op drie toestellen uit: op brug werd hij tweede, op voltige vierde en op ringen vijfde. In de categorie Junior I 2 worden de toestelfinaleplaatsen verdeeld tijdens de meerkampfinale.

Met dank aan onze teamsponsors Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers en wedstrijdselectiesponsor JSC Sport.