Digitale facturen vanaf nieuwe seizoen (2015/2016)


De afgelopen maanden hebben wij een pilot uitgevoerd met het ledenadministratie pakket van de KNGU (Digimembers). Voor een beperkte groep leden is dit pakket ingericht om digitale facturen en maandelijkse incasso's te testen. Deze pilot is positief verlopen en inmiddels is het pakket volledig ingericht en klaar om uitgerold te worden voor alle leden.

Om de administratieve lastendruk te beperken heeft het bestuur besloten vanaf het nieuwe seizoen(2015-2016) alle facturen uitsluitend via email te verzenden (dit scheelt ook kosten van printen, papier, enveloppen en postzegels of tijd van vrijwilligers om het rond te brengen). Automatische incasso zal voor alle leden verplicht worden gesteld.

Daarnaast is er onder de ouders van de selectieleden een steeds grotere behoefte om de contributie per maand te betalen i.p.v. in halfjaarlijkse termijnen. Het bestuur heeft besloten om vanaf het nieuwe seizoen voor alle selectieleden over te gaan op maandfacturatie. Dit houdt in dat er per maand van september t/m juni zal worden gefactureerd (in 10 termijnen). Voor de recreatieleden zal de facturatietermijn ongewijzigd blijven in twee halfjaarlijkse termijnen (september en februari).

De leden waarvan het e-mailadres en/of het incassoformulier nog ontbreekt zijn al gevraagd dit aan te leveren bij de ledenadministratie. Wanneer aan dit verzoek nog niet is voldaan bij deze nogmaals het verzoek om dit alsnog te doen.

Sponsors

QR donatie