Mauritius Meiden plaatsen zich voor Nederlands Kampioenschap 2016

Mooie resultaten St. Mauritius op Halve finales NK dames turnen, Wieringerwerf, 23 /24 april 2016. Dit keer via de A7 op naar Wieringerwerf, waar de laatste Mauritius dames zich konden kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap meerkamp turnen en daarnaast nog gestreden kon worden om een plaats in de toestelfinale.

Jeugd 1 N1 – Rosalie de Boer
Rosalie moest 40 punten halen om zich te plaatsen voor de NK finale en dat deed ze met verve. Met een nette brugoefening, een goede balkoefening, hele mooie sprongen en een degelijk uitgevoerde maar “basic” vloer haalde zij een puntentotaal van 47.450: ruimschoots genoeg voor de finale. Op onderdeel balk mag zij ook nog deelnemen aan de toestelfinale.

Eredivisie Jeugd – Nicole Tuijp
Nicole turnde zaterdag haar eerste wedstrijd op eredivisie niveau. Ook zij moest een puntentotaal van 40 halen voor kwalificatie. Nicole maakte het spannend: 3 mooi geturnde onderdelen vloer, balk en sprong werden wat laag gejureerd en ze kwam uit op 29.490 punten met alleen haar minst favoriete onderdeel balk nog te gaan. Ze haalde het echter met glans, ze scoorde een 11.100 en plaatst zich op dit hoogste niveau voor de finale in Ahoy.

1e divisie junior –Jia Lu Tuijp, Caitlin Veerman en Emma Sloots
Jia Lu turnde een sterke wedstrijd. Waar zij vorige keer nog viel bij brug, scoorde ze daar nu maar liefst 2.5 punten meer. Met ook een mooie anderhalve schroef op sprong, een nette vloer en een stabiele balkoefening eindigde Jia Lu als 14e en mag zij deelnemen aan het NK.
Ondanks de voetblessure van Caitlin presteerde zij keurig op vloer en sprong. Vooral op brug hoort Catilin tot de top van Nederland in deze klasse en dat liet zij zien. Helaas viel zij bij onderdeel balk een keer na een verder sterke oefening. Caitlin eindigde in het klassement op een prachtige 4e plek, op naar de finale!
Emma Sloots mocht onverwachts als reserve toch deelnemen, omdat Jill Pannekeet helaas geblesseerd moest afzeggen. Ze deed dit met overtuiging en turnde een van haar beste wedstrijden tot nu toe. Zeer strak en met een paar nieuwe elementen werd ze 17e plaats, voldoende voor een finaleplek! Erg knap gedaan.

Derde divisie junior – Ilona Zwarthoed
Ilona scoorde goed op sprong en vloer, echter haar balkoefening lukte niet zoals bij het inturnen en ze viel tweemaal. Bij onderdeel brug had zij dat al goedgemaakt door 2e te worden op dit onderdeel, goed voor een toestelfinale! Ze eindigde in totaal als 13e, in deze klasse helaas niet genoeg voor doorstroming naar het NK meerkamp, maar de finale brug is binnen!

Een prachtig resultaat van de St. Mauritiusdames een felicitatie waard. Met spanning zien we uit naar de finales van het Nederlands Kampioenschap waar St. Mauritius dus goed vertegenwoordigd is.

Dank aan sponsoren van de damesselectie ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak!