Brons voor jongens St. Mauritius bij NK team finale 2016

 

De jongens van niveau 11 traden in de 1e wedstrijd aan van de Nationale Team Cup in Zwijndrecht.
Van elk team mogen vijf jongens meedoen, vier turners per toestel en de beste drie scores per toestel tellen mee. Voor Mauritius turnden Dick Bond, Dani Schilder, Lean de Waart en Joritz Zwarthoed.

Het eerste toestel was ringen. Een zware oefening voor alle jongens met allemaal trillende armen van de inspanning. Dani zorgde als een echte Yuri van Gelder voor de topscore voor Mauritius aan dit toestel! Na ringen was sprong aan de beurt. Hoewel de mannen behoorlijk nerveus waren, landden ze allemaal op hun voeten bij de sprong. Daarna kwam brug, hier turnden ze bijna als beste groep.

Ook op rekstok turnde Mauritius heel sterk. Het is dus niet alleen het toestel van Epke Zonderland, maar ook van Dick Bond. Hij behaalde bijna de perfecte score van 20 punten! Ook Dani Schilder kwam boven de 19 punten uit. Een topronde van de Mauritiusmannen! Na dit toestel stonden ze zelfs bovenaan!

Vloer is een combinatie van kracht en lenigheid. En ook dit ging de mannen goed af. Joritz zat zelfs helemaal in split! Met alleen nog voltige te gaan steeg de spanning want Mauritius ging nog steeds aan de leiding. Voltige is voor de meeste jongens het lastigste onderdeel, maar Lean liet een fenomenale oefening zien. De anderen scoorden redelijk. Na deze bloedstollende eindstrijd eindigden onze mannen op de 3e plaats! Een goed begin van het wedstrijdseizoen voor Mauritius van deze jonge turntalenten.

Met dank aan Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers sponsoren de herenselectie van St. Mauritius.

Sponsors

QR donatie