×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

Eerste landelijke wedstrijd heren verplichte-oefenstof 2010

jongensDe jongens van turnvereniging Mauritius hebben bij hun eerste wedstrijd van dit seizoen een ijzersterke indruk achtergelaten. De elf jongens van Mauritius die zaterdag in de Hanzehal in Zutphen in actie kwamen, namen maar liefst acht medailles mee naar huis! Tot tevredenheid van de trainers die konden constateren dat hun intensieve begeleiding zoden aan de dijk heeft gezet.

Vooral in de jongste categorie, de Benjamins 10 Talentendivisie, was de overmacht van Mauritius overweldigend. In een wedstrijd met vijftien deelnemers waren de eerste vier plekken en de achtste voor de Volendamse turners. Ook de totaalscores van de jongens waren indrukwekkend.

Was het voor de andere verenigingen misschien een minder leuke wedstrijd, voor de turners van Mauritius was het dat niet. Die maakten hun onderlingse strijd bloedstollend spannend. Na zes toestellen was Pelle Klement uiteindelijk de sterkste. Hij troefde Niels Schilder met een minimaal verschil van één tiende punt af.

Pelle Klement was op vloer (18,75) en ringen (18,90) de sterkste en werd op voltige (19,70), sprong (19,10), brug (18,70) en rek (19,10) telkens tweede. Het leverde hem een prachtige totaalscore op van 114,25 punten en de gouden medaille.

Maximale score

Niels Schilder excelleerde op voltige. Hij kreeg op dat onderdeel de maximale score van 20 punten en dat komt maar heel zelden voor. Ook op sprong (19,30) en brug (18,80) haalde Niels de hoogste score. Op vloer (18,30) en ringen (18,70) werd hij tweede en op rek (19,05) derde. Samen goed voor een totaalscore van 114,15 punten en de zilveren medaille.

Jelle Massee bleef nauwelijks achter bij zijn clubgenoten. Met een totaal van 113,60 punten behaalde hij de derde plaats en een bronzen medaille. Op rek was Jelle de sterkste met 19,30 punten. Op sprong was hij gedeeld eerste (19,30), op vloer (18,30) en brug (18,70) gedeeld tweede en op voltige (19,60) en ringen (18,40) derde.

Daniël Kwakman eindigde als vierde in deze wedstrijd. Ook zijn prestaties waren uitstekend. Op voltige (19,50), ringen (18,30), sprong (19,00), brug (18,50 en rek (18,90) pakte hij telkens de vierde plek. Op vloer (17,70) eindigde Daniël als vijfde. In alle andere districten van de KNGU was Daniëls eindscore van 111,90 goed geweest voor de eerste plaats, maar in het sterke district Midwest waarin de Mauritius-turners uitkomen, kwam hij net tekort voor het podium.

De vijfde turner van Mauritius in de categorie Benjamins was Roy Loch. De zesjarige Roy turnde zijn eerste officiële wedstrijd en hij werd meteen achtste met een fraai puntentotaal van 101,60. De basis voor die klassering legde hij op sprong (19,10) met een gedeelde tweede plaats. Op rek (17,35) werd hij zesde, op voltige (17,90) en ringen (17,50) achtste, op vloer (15,85) tiende en op brug (13,90) dertiende.

{gallery}2010/1e landelijke wedstrijd heren/deel1{/gallery}

Instap

In de categorie Instap 8 Talentendivisie kwam Mauritius met twee turners aan de start die er een onderlinge tweestrijd van maakten. Mitch Boom bleef zijn trainingsmaatje Eli Klement na zes toestellen uiteindelijk minder dan een punt voor.

Mitch won deze eerste wedstrijd van het seizoen met in totaal 112,25 punten. Hij legde de basis voor zijn overwinning met een eerste plek op ringen, het eerste toestel dat hij turnde, met 19,60 punten. Ook op voltige (19,00) was hij de sterkste. Op sprong (19,40) en rek (18,65) werd Mitch tweede en op vloer (17,50) en brug (18,10) derde.

Eli Klement turnde ook een prima wedstrijd. Vooral met zijn eerste plaats op brug (18,70) blonk hij uit. Op vloer (17,70) en  voltige (18,70) werd hij tweede. Op sprong (19,20) werd Eli derde, op ringen (18,70) en op rek (18,55) vierde.

In de categorie Instap 9 1e Divisie trad Stijn Buys aan namens Mauritius. Hij turnde een goede wedstrijd en eindigde als derde in deze categorie met een puntentotaal van 106,95. Stijns beste prestatie was zijn eerste plek op voltige (18,60). Op vloer (18,50) en rek (17,25) haalde hij derde plaatsen, op brug (17,80) een vierde plek, op ringen (16,90) een zesde plaats en op sprong (17,90) een elfde.

Pupil

In de categorie Pupil 7 1e Divisie verdedigde Julian Mühren de kleuren van Mauritius. Hij pakte de eerste prijs met een mooi puntentotaal van 108,65. Julian was op vloer (16,45), voltige (17,20), ringen (18,30), sprong (19,10), brug (18,70) en rek (18,90) steeds de sterkste.

Thom Roeg nam als enige Mauritius-turner deel in de categorie Pupil 6 Talentendivisie. Hij behaalde na een wedstrijd die niet helemaal liep zoals hij wilde een derde plaats met een totaalscore van 99,30. Thom haalde een tweede plaats op vloer (16,65), derde plaatsen op voltige (16,60) en rek (16,85), een vierde plek op ringen (16,30) en sprong (17,00) en een vijfde plaats op brug (15,90).

Jay Pijlman kwam in actie in de categorie Pupil 9 3e Divisie. In een veld van 27 deelnemers legde hij beslag op een keurige veertiende plek met een totaal van 102,30 punten. Jay’s beste prestatie was een eerste plaats op ringen (18,60). Op brug (17,70) werd hij zevende, op voltige (17,20) dertiende, op sprong (18,20) vijftiende, op vloer (15,80) negentiende en rek (14,80) vijfentwintigste.

Lars de Boer was de enige Mauritius-turner de zondag in actie kwam. Hij nam deel in de categorie Instap 10 2e Divisie. Lars eindigde met een mooi totaal van 104,60 als achtste in een veld van 31 turners. Zijn beste prestatie was een vierde plek op sprong (18,70). Op brug (16,50) en voltige (18,40) werd hij achtste. Op vloer (16,80) negende, op rek (17,70) twaalde en op ringen (16,50) vijftiende.