×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

1/4 finales NK heren 2010 Waddinxveen

IMG_4683Bij de kwartfinale voor het Nederlands Kampioenschap turnen in Waddinxveen hebben de jongens van Mauritius zaterdag en zondag flink wat prijzen gepakt. Van de vijftien jongens die in actie kwamen ging er tien naar huis met een medaille. Veertien plaatsten zich voor de halve finale, een thuiswedstrijd op 17 en 18 april in de Opperdam in Volendam.

Zaterdagochtend beet Stijn Buys het spits af namens Mauritius. Hij kwam uit in de categorie Instap 9 1e Divisie. Stijn kwam net te kort voor de eerste plaats, maar met een mooi totaal van 106,65 nam hij de zilveren medaille mee naar Volendam. En hij plaatste zich voor de halve finale in Volendam. Op rek (18,20) haalde hij een gedeelde eerste plaats, op voltige (18,60) was hij tweede, op ringen (16,55) derde, op vloer (17,60) vijfde, op brug (17,35) zevende en op sprong (18,35) elfde.

Lars de Boer kwam uit in de categorie Instap 10 2e Divisie. Omdat hij zondag communie moest doen mocht hij zijn wedstrijd een dag eerder afwerken. Met 110,45 punten werd hij uiteindelijk derde. Op rek (19,00) werd hij tweede, op sprong (19,10) derde, op ringen (17,80) en voltige (19,45) en brug (18,25) vijfde en op vloer (16,85) eindigde hij als dertiende. Ook Lars plaatste zich voor de halve finale volgende week in Volendam.

Herhaling

Jay Pijlman vertegenwoordigde Mauritius in de categorie Pupil 9 3e Divisie. Met 100,40 punten eindigde hij op een zestiende plaats in een veld van zesentwintig turners. Op voltige (18,30) eindigde Jay als vierde, op brug (16,90) als tiende, op sprong (18,90) als elfde, op ringen (16,25) als veertiende, op rek (16,00) als zeventiende en op vloer (14,05) als vierentwintigste.

In de slotwedstrijd op zaterdag was het de beurt aan de categorie Junior II-4 1e Divisie met voor Mauritius Mike Langeslag en Jay Kost. Beide junioren deden het uitstekend. Mike herhaalde zijn prestatie van de vorige wedstrijd en legde met een totaal van 74,20 punten beslag op de eerste plaats. Jay werd deze keer derde met 70,20 punten. Vorige keer won hij een zilveren medaille.

Mike Langeslag was  op voltige (12,20), sprong (14,80), brug (12,80) en rek (11,40) de sterkste. Op vloer (12,60) werd hij tweede en op ringen (10,40) vijfde. Jay Kost werd eerste op vloer (12,80), derde op ringen (11,50), sprong (13,70) en rek (10,60). Op brug (12,10) werd hij vierde en op voltige (9,50) vijfde. Zowel Mike Langeslag als Jay Kost plaatsten zich voor de halve finale die in hun geval op 29 en 30 mei plaatsvindt in Waspik.

Gelijk op

Bij de jongens in de categorie Instap 8 Talenten Divisie ging de strijd tot het laatste toestel gelijk op tussen de Mauritius-turners Mitch Boom en Eli Klement. Na twee toestellen stonden ze precies gelijk, na vijf toestellen had Mitch een voorsprong van vijf/honderste punt. Maar op sprong maakte Mitch het verschil en stelde zijn eerste plek veilig, net als bij de eerste wedstrijd vorige maand in Zutphen. En ook nu werd Eli tweede. Beide jongens plaatsten zich uiteraard ook voor de halve finale komende weekeinde in de Opperdam.

Mitch werd eerste op voltige (18,20) en vloer (17,25) en gedeeld eerste op rek (18,50) en brug (18,10). Op sprong (18,80) werd hij tweede en op ringen (18,50) derde. Dat bracht zijn totaal op 109,35 punten.

Eli Klement zat daar met 108,60 niet ver achter. Eli werd gedeeld eerste op rek (18,50) en brug (18,10). Op ringen (18,65), voltige (18,05) en vloer (17,20) werd hij tweede en op sprong (18,10) vierde.

In de categorie Pupil 6 Talenten Divisie meldde Thom Roeg zich tijdens de warming up ziek af. Op grond van zijn prestaties in de vorige wedstrijd is hij wel door naar de halve finale van volgende week in Volendam.

Julian Mühren kwam aan de start in de categorie Pupil 7 1e Divisie. Met een totaalscore van 107, 40 won hij ook deze tweede wedstrijd. Julian was op vloer (17,55), ringen (17,35), sprong (18,90), brug (19,00) en rek (19,45) steeds ruimschoots de sterkste. Op voltige (15,15) werd hij tweede.

{gallery}2010/2e landelijke wedstrijd heren{/gallery}

Spannende strijd

In de categorie Benjamins Talenten Divisie was Mauritius vertegenwoordigd met vijf turners. Net als bij de eerste wedstrijd begin maart in Zutphen staken de jongste turners van Mauritius er ook in deze wedstrijd ver boven uit. Ze werden respectievelijk, eerste, tweede, derde, vierde en zesde in het eindklassement. Alle jongens plaatsten zich voor de halve finale in Volendam.

Jelle Massee en Pelle Klement hielden de spanning erin tot het allerlaatste moment. Toen ze aan hun laatste toestel brug begonnen stonden ze precies gelijk. Pelle leek na zijn prachtige 19,10 op brug de wedstrijd te gaan winnen, maar Jelle Massee overtroefde hem met een nog mooiere 19,35!

Jelle was behalve op brug ook op sprong (19,50) en ringen (19,20) de sterkste. Op vloer (19,30) zet hij de tweede prestatie neer. Op rek (18,55) haald hij de vierde plaats en op voltige (18,85) de zesde. Zijn totaal van 114,75 was goed voor de gouden medaille.

Pelle Klement bleef steken op de tweede plek met 114,50 punten. Behalve op brug werd Pelle ook tweede op rek (18,95). Op sprong (19,20) en ringen (18,95) werd hij derde, op voltige (19,45) en vloer (18,85) vierde.

Niels Schilder en Daniël Kwakman werkten hun wedstrijd zaterdag al af vanwege hun communieviering zondag. Beide jongens presteerden heel sterk. Niels Schilder turnde een totaal van 113,40 punten bij elkaar, goed voor de derde plaats in het eindklassement. Net als in Zutphen vorige maand was hij op het onderdeel voltige de beste met de maximale score van 20 punten. Ook op vloer (19,50) en rek (19,00) werd Niels eerste. Op brug (18,15) werd hij derde, op ringen (18,60) vierde en op sprong (18,15) achtste.

Daniël Kwakman deed niet veel onder voor hem met een fraai puntentotaal van 112,25, goed voor de vierde plaats. Op voltige (19,60) en ringen (19,05) werd Daniël tweede, op rek (18,90 derde, op brug (18,10) vierde,  op vloer (18,80) vijfde en op sprong (17,80) elfde.

Roy Loch verbeterde zichzelf ten opzichte van de wedstrijd een maand geleden in Zutphen met bijna zeven punten. Zijn totaal van 107,90 was goed voor de zesde plek. Op sprong (19,40) werd Roy tweede. Op brug (18,00) vijfde op vloer (18,50) zesde, op rek (17,40) en ringen (17,15) zevende en op voltige (17,45) negende.

Nieuwe elementen

Jan Mooijer nam deel in de categorie Jeugd 6 Talenten Divisie. Hij turnde zondag op verschillende toestellen voor het eerst een aantal nieuwe elementen. Met een totaalscore van 67,40 eindigde Jan op een keurige achtste plaats. Op sprong (12,90) werd Jan tweede, op voltige (10,65) derde, op rek (10,50) vierde, op vloer (11,90) tiende, op brug (11,30) elfde en op ringen (10,15) twaalfde. Ook Jan plaatste zich voor de halve finale.