Heren 1/4 finale Breda 2014

Goede prestaties Mauritius-turners
De turners van het Turnteam Veerman Advocaten St Mauritius Volendam die dit weekeinde in het Sportcentrum Breda hun kwartfinale voor het NK Turnen hadden, hebben het goed gedaan. Alle negen jongens die namens Mauritius in actie kwamen plaatsten zich voor de halve finale. Drie turners sloten hun wedstrijd winnend af.

Zaterdagochtend turnden Mikel Zwarthoed en Frenck Guijt in de categorie Pupil 9 3e Divisie. Door het grote aantal turners werden er twee wedstrijden in deze categorie geturnd. Mikel werd in zijn wedstrijd eerste met 106,05 punten. Een mooi resultaat voor Mikel die vorig seizoen veel last had van blessures. Hij legde de basis voor dat resultaat door zowel op vloer, voltige als ringen de eerste plaats te pakken. Frenck legde met 101,85 beslag op de derde plaats. Zijn beste toestellen waren brug en rek. Op beide eindigde hij als tweede. Mikel werd tweede in het complete veld van 77 deelnemers. Frenck plaatste zich als zesde voor de halve finale.
In de categorie Junior I 7 3e Divisie kwamen Olaf van Atteveld en Sverre van Wijngaarden in actie. Olaf pakte met 66,35 punten het brons. Zijn eerste medaille in de keuze-oefenstof. Sverre werd 20ste van de in totaal 45 deelnemers met 64,25 punten. Op ringen zette Olaf de beste prestatie neer. Op vloer werd hij derde, op sprong en brug vierde. Sverre presteerde het beste op sprong. Op dat toestel werd hij derde. Verder haalde hij een negende plek op ringen en een dertiende op rek. Foutjes op vloer en voltige kostten hem een hogere klassering. De verschillen tussen de turners zijn klein in deze categorie.
In de grote Benjamin Talentendivisie had Mauritius maar één deelnemer. Leon Atherton werd in zijn wedstrijd eerste met 103,45 punten. Hij was de op voltige, ringen en brug. Ook in deze categorie waren de turners verdeeld over twee wedstrijden. Leon werd in totaal vierde van de 65 deelnemers.
In de categorie Pupil 6 Talentendivisie was Jelle Massee met 104,35 punten de sterkste. Hij deed het vooral goed op rek, ringen en brug. Op voltige en sprong werd Jelle 1ste. Roy Loch legde met 100,65 punten beslag op de derde plek. Roy deed het uitstekend op vloer, ringen, sprong en brug. Niels Schilder turnde 93,30 punten bij elkaar. Daarmee kwalificeerde hij zich voor de halve finale, en werd daarmee 6e . Ook Niels deed het prima op sprong en brug. Pelle Klement turnde maar drie toestellen. Hij heeft last van de ziekte van Pfeiffer. Sprong ging bij Pelle redelijk, ringen goed en brug met een score van 19,80 uitstekend en werd daarmee 1ste.