Heren halve finale Nijverdal 2014

Veel finaleplaatsen voor Mauritius-turners

Nijverdal – Veertien turners van het Team Veerman Advocaten St. Mauritius hebben zich afgelopen weekeinde geplaatst voor de meerkampfinale of een of meer toestelfinales van het Nederlands Kampioenschap turnen. Geen van de jongens ging met lege handen naar huis. Voor de jongens die uitkomen in de Eredivisie en de Talentendivisie vinden die plaats 21 en 22 juni in het Sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Voor de andere divisies op 24 en 25 mei in Utrecht.

Sverre van Wijngaarden en Olaf van Atteveld kwamen als eerste voor Mauritius in actie in de categorie Junior I 7 3e Divisie. Sverre kwam tot een totaal van 64,70 punten en dat was helaas net niet genoeg voor een plaats in de meerkampfinale. Hij eindigde als veertiende en kwam 0,35 punten tekort voor de finale. Sverre wist zich wel te plaatsen voor de toestelfinale sprong. Op dat onderdeel werd hij tweede. De andere Mauritius-turner in deze wedstrijd, Olaf van Atteveld, blesseerde zich in de wedstrijd en kon daardoor maar drie toestellen turnen.
Daardoor kwalificeerde hij zich niet voor de meerkampfinale. Op ringen was Olaf de beste en dus kwalificeerde hij zich voor die toestelfinale. Op voltige is hij eerste reserve.
In de laatste wedstrijd van de zaterdag kwam in de categorie Jeugd 6 1e Divisie Mitch Boom in actie. Door een hardnekkige blessure kwam ook Mitch maar op drie toestellen in actie. Ook hij kwalificeerde zich dus niet voor de meerkampfinale. Maar zijn zesde plek op voltige was wel goed voor een plek in de toestelfinale voltige.

In de categorie Benjamin 10 Talentendivisie kwam voor Mauritius Leon Atherton in actie. In een veld van 48 turners eindigde hij op een fraaie vijfde plaats. Leon verzamelde 108,25 punten. Leons beste resultaten waren een derde plaats op sprong en vierde plekken op rek, brug en ringen. Hij kwalificeerde zich ruimschoots voor de finale. In deze categorie van de jongste turners worden nog geen toestelfinales gehouden.
Yoran Rein en Lode Philippi wisten in de categorie Instap 10 2e Divisie allebei de finale te bereiken. Yoran eindigde in zijn wedstrijd als tweede met 111,30 punten. Lode werd negende met 105,95 punten. Yoran plaatste zich voor vier toestelfinales: vloer, voltige, ringen en brug. Lode komt in actie in de toestelfinales voltige en brug.

Bij de iets oudere jongens in de categorie Pupil 6 Talentendivisie was het Team Veerman Advocaten Mauritius vertegenwoordigd met vier turners. Jelle Massee ging de hele wedstrijd aan de leiding, maar werd op het laatste toestel uiteindelijk toch nog geklopt. Met 105,50 punten pakte hij de zilveren medaille. Jelle kwalificeerde zich ook voor de finales op alle zes toestellen.
Roy Loch eindigde de wedstrijd als vijfde. Hij turnde 99,90 punten bij elkaar. Roy mag in Rotterdam meedoen aan de toestelfinales, brug, rek en ringen. Ook Niels Schilder kwalificeerde zich voor de meerkampfinale eind juni in Rotterdam. Hij sloot de wedstrijd af als negende met 93,40 punten. Niels wist zich ook te plaatsen voor de toestelfinales voltige en rek. Pelle Klement kon door ziekte maar twee toestellen turnen. Op ringen wist hij zich met 17,40 punten te plaatsen voor de toestelfinale. Op zijn favoriete toestel brug lukte dat niet doordat hij een van de elementen van zijn oefening te kort aanhield.
In de categorie Jeugd 2 Eredivisie kwalificeerde Jaro van Wijngaarden zich met 68,95 punten als vijfde voor de meerkampfinale. Jaro heeft ook een startbewijs voor de toestelfinales op vloer, ringen en sprong. Tim van Diepen gaf met 67,60 punten en een zesde plek maar heel weinig toe op zijn clubgenoot. Ook Tim mag behalve aan de meerkampfinale aan drie toestelfinales meedoen op voltige, brug en rek.
Boyd Bindels hield de kleuren van Mauritius hoog in de categorie Junior I 2. Thom Roeg kwam door een blessure niet in actie maar mag wel meedoen aan de meerkampfinale. Boyd eindigde als vierde in de wedstrijd met 64,80 punten en een ruime achterstand op de podiumplekken. Hij kwalificeerde zich voor alle toestelfinales.

De turners en hun trainers Ruud Jacobs, Martin Kroon, Anja Leeflang, Crelis Tuip, Willem van Wijngaarden en Ben Zwarthoed kunnen zich nu gaan voorbereiden op de finalewedstrijden. Er is nog wel wat te verbeteren aan de oefeningen.