Heren finale Ahoy Rotterdam 2015

Goede prestaties tijdens NK Finale Turnen voor St. Mauritius Heren

Tien herenturners van St Mauritius die dit weekeinde deelnamen aan de finale van het NK Turnen in de eredivisie en talentendivisie hebben samen veertien medailles mee naar huis genomen.
Bij de meerkampfinale zaterdag in Ahoy in Rotterdam pakten ze een zilveren en twee bronzen medailles. Zondag kwamen daar nog twee gouden, vier zilveren en vijf bronzen bij in de toestelfinales.

Talentendivisie

Zaterdagochtend waren Kyan Jacobs en Cas Klein aan de beurt in de Benjamin Talentendivisie. De jongens eindigden vlak achter elkaar op een keurige vijfde en zesde plaats.
Kyan kwam tot een totaal van 104,40 punten, Cas verzamelde 103,85 punten.

Tegelijkertijd kwam ook Roy Loch in actie in de wedstrijd Pupil 6 Talentendivisie. Roy Loch pakte het brons in zijn finale met 106,30 punten.

Eredivisie

In de middag kwamen de Eredivisieturners in actie. Zij turnen keuzeoefenstof en mogen zelf hun oefeningen samenstellen. In de categorie Jeugd 2 Eredivisie veroverde Jaro van Wijngaarden de zilveren medaille met 72,900 punten.
Jelle Massee werd zevende met 68,850 punten.
Pelle Klement zat daar kort achter. Hij eindigde met 68,500 punten als negende.
Niels Schilder sloot de wedstrijd af op de elfde plaats met 64,800 punten.
In de categorie Eredivisie Junior 1 veroverde Boyd Bindels een bronzen medaille.
Thom Roeg turnde alleen op voltige, ringen en brug.

Toestelfinales

Bij de toestelfinales in de categorie Pupil 6 Talentendivisie kwam Roy Loch op alle zes toestellen in actie. Hij pakte zilver op ringen en brons op sprong en brug.
De Eredivisie turners hadden in de grote Arena bekijks van een paar duizend man publiek. Dat inspireerde.
Tim van Diepen werd in de categorie Jeugd 2 Nederlands kampioen op rek, Jaro van Wijngaarden Nederlands kampioen op brug.
Pelle Klement veroverde in diezelfde categorie een zilveren medaille op ringen,
Jelle Massee deed dat op rek. Jelle werd ook nog derde op ringen.
In de categorie Junior 1 werd Thom Roeg tweede op voltige en op ringen veroverde hij het brons.
Boyd Bindels werd op vloer derde.

Met dank aan onze teamsponsors Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers en wedstrijdselectiesponsor JSC Sport.