NK teams turnen heren 2011

Zegetocht turners van Veerman advocaten Mauritius

Het Nederlands kampioenschap turnen voor clubteams is voor Mauritius uitgelopen op een ware zegetocht. De Volendamse turners die sinds kort gesponsord worden door Veerman advocaten behaalden een honderd procentscore. Veerman Advocaten Mauritius nam met drie teams deel aan het kampioenschap dat zaterdag en zondag plaatsvond in Veldhoven. Alle drie de teams werden in hun categorie kampioen van Nederland.

Veldhoven - De gretigheid droop eraf bij de turners van Mauritius. Voor de meeste jongens was het bijna een half jaar geleden dat ze voor het laatst een wedstrijd hadden geturnd. De kleine sporthal op de Kempencampus in Veldhoven was stampvol toen de eerste wedstrijden zaterdag begonnen. Alle drie de Volendamse kampioensteams telden vijf turners, het maximum aantal. En die leverden allemaal een bijdrage aan het resultaat. Eens te meer een bewijs van de grote kracht ook in de breedte van de Volendamse turnselectie. Per toestel mogen vier turners in actie komen. De drie beste resultaten tellen voor het teamtotaal.

Pupil 7

Voor Mauritius kwamen zaterdagochtend de jongens in de categorie pupil 7 in actie. Het ijzersterke team van Mauritius bestond uit captain Mitch Boom, Jelle Massee, Niels Schilder, Jaro van Wijngaarden en Pelle Klement.
Op het eerste toestel sprong sloeg Mauritius nog maar een heel klein gaatje met de enige echte concurrent, het team van O&O Zwijndrecht. Maar op brug, rek en vloer sloegen ze een dermate groot gat dat het voor O&O nagenoeg onmogelijk werd om Mauritius nog in te halen. Op voltige en ringen verspeelden de jongens van Veerman Advocaten Mauritius nog anderhalf punt van hun voorsprong, maar dat maakte weinig uit. Het Volendamse vijftal pakte met 327 punten soeverein het Nederlands kampioenschap voor clubteams. O&O werd met 319,20 punten tweede. Flik Flak uit ’s Hertogenbosch werd derde met 295,35 punten. In het individuele klassement was Mitch Boom met overwinningen op de toestellen brug en rek veruit de sterkste, op vijf punten gevolgd door teamgenoot Jelle Massee die een gedeelde eerste plaats op vloer haalde. De drie andere Mauritius-turners uit dit team kwamen elk op vier toestellen uit. Jaro van Wijngaarden pakte een tweede plek op sprong en een derde op het hoge rek. Niels Schilder behaalde zijn beste prestaties op voltige en sprong met een gedeelde vierde en een gedeelde vijfde plek. Pelle Klement tenslotte scoorde uitstekend op brug met een derde plek en werd op vloer achtste. Hoofdtrainer Ruud Jacobs was zeer tevreden. “Met deze jonge jongens zijn we al heel ver, verder dan we andere jaren waren. En dat geldt voor het hele team. We zijn in de breedte heel sterk. De jongens zijn al druk bezig met nieuwe elementen. Dat moet nog wel beter allemaal, maar ze hebben heel goed gepresteerd.”

 

Pupil 8

pupil8Wat onze net iets oudere clubgenoten kunnen, kunnen wij ook dacht het Mauritius-team dat zaterdagmiddag in de categorie pupil 8 uitkwam. Captain Roy Loch, Stijn Buys, Evrim Ksikas, Lars de Boer en Stef Smits pakten met 316, 30 punten ook de Nederlandse titel. De nummer twee, Turning Spirit Amsterdam scoorde 311,85 punten en O&O Zwijndrecht eindigde in deze categorie als derde met 309,45 punten. Stijn Buys turnde een uitstekende wedstrijd die hem een tweede plaats opleverde in het individuele klassement. Op rek was hij de sterkste en op vloer haalde hij een gedeelde derde plek. Ook Lars de Boer liet zich van zijn beste kant zien. Hij turnde zich naar de vijfde plaats in de individuele rangschikking. Op ringen was Lars de sterkste van allemaal, op rek werd hij tweede en op vloer behaalde hij een gedeelde derde plaats. Roy Loch was de derde turner van dit team die alle toestellen mocht turnen. Hij eindigde uiteindelijk op een mooie achtste plaats van in totaal 62 turners. Roy’s beste prestatie was een gedeelde derde plaats op het onderdeel vloer. Evrim Ksikas kwam ook prima voor de dag in dit uitgebreide veld. Op sprong haalde hij een zestiende plaats en op rek een achttiende. Met die resultaten droeg hij ook bij aan de totaalscore van het Mauritius-team. Voor Stef Smits was het een bijzondere dag zaterdag. Hij turnde voor het eerst een wedstrijd op landelijk niveau. Vooral op vloer kwam Stef goed voor de dag. Zijn 17,45 punten waren goed voor de zesde plek op dit onderdeel. Trainer Jaap Zwarthoed was zeer te spreken over de prestatie van zijn jongens. “We hadden er absoluut niet op gerekend dat we hier kampioen zouden worden. Met veertien tegenstanders. Het mooie is dat alle jongens bijgedragen hebben aan het resultaat. Daar kunnen we trots op zijn.”

 

 

 

Junior II/Senior 5


SeniorenIn deze categorie van de ‘grote mannen’ kwam Mauritius uit met een team bestaande uit Mike Langeslag, Jay Kost, Jan Mooyer, Thom Roeg en Boyd Bindels. Voor het eerst sinds lang heeft Mauritius weer twee senioren turners bij de mannen. Door hun explosiviteit vliegen ze soms bijna de veel te kleine trainingszaal van Mauritius uit. Thom en Boyd zijn nog pupillen en kwamen twee leeftijdscategorieën hoger uit dan de categorie waar ze eigenlijk in horen. Dit team van Veerman Advocaten Mauritius wilde niet onderdoen voor hun jongere clubgenoten. Dat betekende dat ze kampioen van Nederland moesten worden en dat deden ze dan. Hun totaalscore van 212,85 punten was iedereen te machtig. SVOD Deventer eindigde op de tweede plaats met 207,95 punten, net voor het team van Swentibold Sittard dat 207,55 punten bij elkaar turnde. Mike Langeslag eindigde met een voorsprong van vijf punten op de eerste plaats in het individuele eindklassement. Op sprong, voltige,ringen en brug was hij de sterkste, op vloer tweede en op rek derde.
Jay Kost eindigde meteen achter teamgenoot Mike als tweede. Hij was op vloer de sterkste van het hele deelnemersveld. Op sprong werd hij tweede en op rek en voltige vijfde. Jan Mooyer kwam op vijf toestellen in actie. Alleen voltige deed hij niet. Zijn beste prestaties waren een tweede plek op brug en een gedeelde vijfde plaats op vloer. De net 12-jarige Thom Roeg deed het uitstekend. Hij turnde voor de eerste keuzestof. Op vloer leverden zijn inspanningen hem een zesde plaats op in een veld van 42 (oudere) turners. En op sprong werd hij gedeeld negende. Boyd Bindels, de andere debutant op dit niveau, turnde maar twee toestellen. Hij was licht geblesseerd en oververmoeid teruggekomen van een wedstrijd vorig weekend in de Tsjechische hoofdstad Praag. Dat speelde hem nog behoorlijk parten.
Hoofdtrainer Ruud Jacobs was ook voor dit team zeer te spreken. “Als je ziet dat we kampioen van Nederland worden met een team dat twee pupillen telt die voor het eerst keuzestof turnen en twee mannen die in hun eindexamenjaar zitten en daadoor minder trainen dan normaal, dan moet je heel tevreden zijn. Ze hebben prima gepresteerd.”

Veerman Advocaten, de nieuwe sponsor van Mauritius, zal waarschijnlijk ook niet gedacht hebben dat een paar weken na het tekenen van de sponsorovereenkomst, drie teams kampioen van Nederland zouden worden. En daar had ook de technische staf bestaande uit Ruud Jacobs, Crelis Tuijp, Ben Zwarthoed, Jaap Zwarthoed, Willem van Wijngaarden en Anja Leeflang niet mee gerekend.

Klik hier voor meer foto's van de NK team 2011

Sponsors

QR donatie