Nk dames finale in Opmeer 1-2 juni 2013

Finale NK dames Turnen Opmeer. 

Zaterdag 1 juni was het dan zover. De finale NK meerkamp, 1e Divisie Pupil 2 in Opmeer. Na een leuke stage waar de meiden hard getraind hebben, begonnen de meiden vol spanning aan de wedstrijd.


Verena Sens moest haar titel van vorig jaar zien te behouden. Verena begon als eerste. Verena turnde een hele mooie schroef en kreeg de hoogste score, een 15.850. Vervolgens een mooie strakke brug. Helaas viel ze erbij de balk een keer vanaf. Tenslotte turnde ze nog een hele mooie vloer oefening met weer hele hoge sprongen en daar behaalde ze een 14.667. Verena is op de meerkamp Nederlands Kampioen 1 divisie pupil 2 met een eindscore van 57.492 .

 Jill Pannekeet begon op sprong. Jill zette niet haar beste sprong neer, ze haalde een 14.300 te weinig voor Jill haar doen. Daarna vol verwachting naar de brug, haar beste onderdeel. Hier maakte ze een grote fout, ze viel eraf en dat was voor Jill einde toernooi. Ze werd 13e op de meerkamp met een eindscore van 53.267. 

Caitlin Veerman turnde een goede finale. Ondanks haar vervelende knieblessure heeft ze alles gegeven wat ze kon. Sprong en brug gingen erg goed en op de balk turnde ze een mooie oefening en bleef er strak op staan. Op vloer had ze veel last van haar knie en helaas viel ze met stut. Ze eindigde op een mooie 18e plaats met een totaalscore van 52.275. Super goed gedaan Cailtlin. Emma Sloots was goed voorbereid op haar finale. Er werd door Emma weinig fouten gemaakt, ze zat heel goed in de wedstrijd. Alle 4 de onderdelen werden geturnd met een overtuiging die we zelden van haar hebben gezien. We kunnen stellen dat ze boven zich zelf uitsteeg, beter dan dit hebben we haar nog niet zien turnen! Alles was er op, geen grote fouten en dit werd uiteindelijk beloond met een 16e plaats een totaal score van 52.358. Hetgeen voor Emma een geweldige prestatie is. Top!

Fabienne Molenaar kwam als enige van Mauritius uit op de Meerkamp finale NK 1e divisie jeugd. Fabienne turnde tijdens de finale een prima wedstrijd. Opvallend was haar brugoefening, waarbij zij de zesde plaats haalde 12.400. Fabienne eindigde op de 22e plaats met een eindscore van 45.433.

Dakota Gerritsen kwam zaterdag 1 juni uit op de meerkamp NK finale 1e Divisie Pupil 1.

Dakota begon de wedstrijd op brug, ze turnde een hele nette oefening. Daarna de balk. Die ging ook erg goed. Vervolgens de vloer. Dit was haar beste onderdeel, ze scoorde hier een 13.300. Tenslotte maakte ze nog een mooie sprong. Dakota eindige als negende met een eindscore van 52.500.

 

Zondag 2 juni was het de dag van de toestel finales van het NK 1e Divisie Pupil 2 in Opmeer. Vandaag moest Verena Sens alle 4 de toestelfinales turnen. Ze begon op sprong. Hier behaalde ze een bronzen medaille. Daarna was de brug aan de beurt. Ze turnde een hele mooie strakke oefening. Verena behaald hier goud en werd Nederlands Kampioen op de brug, Daarna de balk, helaas dit ging helemaal fout. Ze viel er twee keer vanaf en werd 7e. Tenslotte nog de vloer. Ze gaf alles wat ze nog had en werd ook op de vloer Nederlands Kampioen. Verena super gedaan. 3 voudig Nederlands Kampioen.

 

Jill Pannekeet kreeg zondag een herkansing en kwam uit op 3 toestelfinales. Ze was er weer zoals we gewend zijn van Jill en ze herstelde zich prima. Jill behaalde een zilvere plak op sprong en 2 bronzen plakken op brug en balk. Jill goed gedaan, ga zo door.

Caitlin Veerman had zich geplaatst voor 2 toestelfinales. Brug ging supergoed, ze behaalde een mooie vierde plaats en op de vloer behaalde ze een zevende plek. Ze heeft echt alles gegeven op de vloer, na afloop kon ze niet meer vanwege haar knieblessure. Super top gedaan meid.

Dakota kwam uit op de vloer in de toestelfinale NK 1e Divisie Pupil 1. De vloer ging hartstikke goed. Een mooie nette oefening liet ze zien en ze eindigde als vierde met 13.233 punten. 

Fabienne Molenaar kwam uit op de toestelfinale van het NK 1e Divisie Jeugd. Zondag behaalde zij tijdens de toestelfinale brug een mooie 3e plaats. Ondanks haar knieblessure in haar trainingsperiode toch een finaleplaats behalen is een prachtige prestatie. Dames jullie waren geweldig het afgelopen weekend. Allemaal gefeliciteerd. Wij willen heel graag de trainsters Leonie, Marissa en Christine bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar en de leuke stage in Beekbergen.

Verder bedanken wij de sponsers ETB Cas Sombroek en JSC sport.

Sponsors

QR donatie