Spelenderwijs een brede bewegingsbasis ontwikkelen. Basisgym is eigenlijk een must have voor alle kinderen vanaf 4 jaar.
Sponsoring is niet meer weg te denken bij sportverenigingen. Zonder sponsoring worden contributies onaanvaardbaar hoog. Uw logo kan hier ook komen te staan.
De allereerste gymles, samen met mama of papa. Keer op keer een stapje verder in het ontdekken van beweging.komen te staan.
Samen werken aan algehele fitheid. Met onze sportfit lessen kom je én blijf je in vorm. Voor alle niveaus bieden wij trainingen.
Sponsoring is niet meer weg te denken bij sportverenigingen. Zonder sponsoring worden contributies onaanvaardbaar hoog. Uw logo kan hier ook komen te staan.
Onze toekomstige kampioenen een kans bieden. Kinderen met talent kunnen in de selectie uitgroeien tot toptalenten in het turnen.

Eerste plaatsingswedstrijd instap meiden 2012

Zaterdag 15 december vond de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen plaats in de Turnace Hall of Gymnastics in Amsterdam voor de meisjes instap N2. In totaal deden er 36 turnsters mee, waarvan 6 Mauritius-turnsters te weten: Liena Azmani, Rosalie de Boer, Megan Jacobs, Madelief van Montfort, Elena Schilder en Anouk Tol

Het eerste toestel was balk, altijd een moeilijk onderdeel. Elena liet zich van haar beste kant zien. Ze is altijd zenuwachtig of ze niet van de balk valt met haar radslag, maar deze ging helemaal perfect, met een score van 14,15. Ook Liena turnde een prima balkoefening. Hoewel Megan, Madelief en Rosalie wel van de balk vielen, behaalden alle Mauritius-turnsters een goede score op de balk.

De vloer was het volgende onderdeel. De verschillen in de behaalde punten waren hier groot. De jury waardeerde vooral mooie studs (Megan en Rosalie) en spagaten (Megan, Rosalie en Liena). De Mauritius-turnsters die alleen de rest van de oefening wel goed uitvoerden, lieten hier veel punten liggen. Beste vloeroefening van de Mauritius-turnsters werd uitgevoerd door Rosalie (13,15), gevolgd door Megan (12,55).

Het derde onderdeel was sprong. Hier lieten de meisjes van St. Mauritius zien dat ze dit goed onder de knie hebben. De eerste sprong was een overslag over het paard en de tweede sprong een streksalto. De onderlinge verschillen waren gering, Anouk had de hoogste score van de Mauritius-turnsters met een 13,10. Ook Madelief liet twee heel goede sprongen zien. Alleen Rosalie liet een steekje vallen door niet goed te landen, waardoor ze kostbare punten verloor.

Het laatste onderdeel was brug, waarbij voor het eerst dit jaar met bandjes en handschoenen aan een rek werd geturnd. Elena turnde haar beste brugoefening ooit, maar dit kwam niet helemaal terug in de jurering (12,45). Een mooie score, maar deze had volgens de trainsters veel hoger gewaardeerd moeten worden. Madelief was op dit onderdeel ook op haar best. Het hoogste cijfer op brug werd door de jury aan Anouk gegeven (12,7).

Megan turnde het meest constant van de Mauritius-turnsters en door de ouders was al uitgerekend dat een podiumplaats haalbaar moest zijn. De verbazing was dan ook groot dat Megan niet bij de eerste 5 was geëindigd. Nadat de trainsters de uitslag op papier hadden bestudeerd, bleek er een telfout te zitten bij de balkoefening van Megan. Haar totaalscore was uiteindelijk 50,750, hetgeen een derde  plaats betekende. In de volgende plaatsingswedstrijd zal deze fout recht worden gezet en krijgt ze alsnog haar medaille! Van de 36 turnsters eindigden de andere Mauritius-turnsters als 7e (Liena), 9e (Elena), 15e (Anouk), 18e (Madelief) en 23e (Rosalie). Of de turnsters door mogen naar de volgende ronde, wordt in de plaatsingswedstrijd van 20 januari beslist.

Trainsters Linda en Christine bedankt voor jullie gewaardeerde inzet bij deze plaatsingswedstrijd.

Sponsors

QR donatie