Freerunning de nieuwe sensatie voor de jeugd

Gericht aan alle stoere dames en heren!

Extra uur Freerunning op zaterdagavond bij St. Mauritius

Sinds vorig seizoen is St. Mauritius gestart met Freerunning. Een schot in de roos voor jongeren. Iedere vrijdagavond staan er zo'n 30 jongens van 13 tot 16 jaar oud te trappelen om te beginnen. Trainer Jay Kost houdt ze allemaal in het gareel. Op zaterdagavond zijn de 9 tot 12 jarigen aan de beurt onder leiding van Sharon van Scheppingen. Vanaf 12 september biedt St. Mauritius ook op zaterdagavond een les aan voor de groep 13 tot 16 jaar.
Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel en sierlijk mogelijk van de ene plek naar de andere plek verplaatst en onderweg hindernissen en obstakels neemt. Snelheid gekoppeld aan acrobatiek, fysieke uitdaging, mentale beheersing en controle. Freerunning staat vooral bekend als straatsport. De indoorvariant is net zo uitdagend en bovendien een stuk veiliger. De Gymstuif leent zich hier uitstekend voor. Iedere week zetten Jay en Sharon een ander parcours uit. De jongens leren allerei 'freerun tricks' zoals palm-spins, wall-flips en reverses.

Recreatiecoördinator Jaap Zwarthoed: "Met het bieden van Freerunning bieden we veel drop-outs van verschillende sporten een uitdaging om in beweging te blijven. Het is een stoere sport en dat spreekt jongeren aan. Als je op vrijdag- en zaterdagavond de zaal bekijkt dan zie je dat de jongens enthousiast zijn."
Aanmelden voor de nieuwe les Freerunning kan bij de ledenadministratie. Kijk op de website van St. Mauritius voor het aanvraagformulier. Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Gerie Schilder, 06-83546398.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/FreeRunningVolendam

Voor meer informatie :http://sport.nl/video/21379-freerunning-nieuwe-discipline-kngu.html

Voor meer informatie:    https://www.facebook.com/photo.php?v=517830774942407                            

 

Sponsors

Samenwerking

Topsport-partners: 

FC Volendam Handbal Volendam