Ahoy Turnen Dames NK-Cup 2017: Brons en Zilver voor Verena Sens

17 & 18 juni was Rotterdam Ahoy wederom hét decor voor de Nederlands Kampioenschappen van gymsporten. Ruim 5000 sporters uit acht disciplines van de gymsport kwamen op het hoogste niveau van Nederland in actie, een prachtig evenement. Verena Sens mocht afgelopen zaterdag meedoen aan de Ahoy-cup. Voor deze wedstrijd zijn de 10 beste junioren 1e divisie, 10 beste senioren 1e en de beste 10 van de 2e divisie uitgenodigd.

Verena begon op sprong met een gehoekte tsukahara. Op de brug turnde ze alles door, maar ze had een paar kleine foutjes. Vervolgens turnde Verena op balk een mooie stabiele oefening. Helaas had ze wel één flinke wiebel. Ondanks dat wist ze hier de hoogste score van 12.900 te behalen. Tenslotte liet ze op vloer weer prachtige hoge series zien. Het bleef spannend tot het eind aan toe. Geheel boven verwachting haalde Verena een bronzen medaille. Wat een fantastisch eindresultaat met een totaal aantal punten van 50.975. Ze plaatste zich tevens voor 2 toestelfinales, de balk en vloer op zondag in Ahoy.

Zondag begon ze op vloer waar ze een mega oefening turnde. Het werd beloond met een prachtige 2e plaats: ZILVER op vloer. Hierna volgde nog de toestelfinale op de balk. Verena turnde een mooie oefening, maar helaas verloor ze na een zijwaartse salto haar evenwicht waardoor ze van de balk afviel. Dit kostte haar de eerste plaats. Ze eindigde op een vijfde plaats.

Kortom, het was een fantastisch weekend in Ahoy! Trainster Yvonne Maanders bedankt voor de begeleiding tijdens Ahoy-cup. Train(st)ers Marc Baartscheer en Jay Kost en Yvonne Maanders bedankt voor een geweldig seizoen. En niet te vergeten damessponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

Samenwerking

Topsport-partners: 

FC Volendam Handbal Volendam