Niels Schilder en Thom Roeg Nederlands Kampioen op NK Turnen 2017

Afgelopen weekeinde was het zover! Het moment waar de Heren Ere-Divisie Turners van St. Mauritius een jaar lang naar toe hebben gewerkt. Iedere dag van de week keihard trainen in de Gymstuif, huiswerk, slapen, school en dan weer opnieuw trainen. Dag in, dag uit, week in, week uit.

Voor Niels Schilder, Tim van Diepen en Thom Roeg was het zaterdag “moment suprême”. De Nederlandse Kampioenschappen Turnen Heren ! Voor afgelopen zaterdag stond de Meerkamp gepland. Een dag later, afgelopen zondag de Toestel Finales.

Zaterdagmorgen om 06:15 het vertrek naar Rotterdam. Onder begeleiding van Ben Zwarthoed, Crelis Tuip en John Buijs werd er om 08:00 uur gestart met een uur lang inturnen op de toestellen Rek, Vloer, Voltige, Ringen, Sprong en Brug. Uiteindelijk om 09:30 uur de start van de Finale. De mannen waren er klaar voor !

Niels Schilder begon op zaterdag op het toestel sprong. Volgens plan een nette oefening. Niels turnde de hele wedstrijd al zijn elementen zonder al te veel fouten te maken. Als resultaat een doorstroming naar de toestelfinales voor de toestellen Ringen en Brug.

Met een 11e plaats op de NK Meerkamp is Niels zeer tevreden en zijn de geplande doelstellingen voor het seizoen 2016/2017 overtroffen!

Op zondag stonden er voor Niels twee toestelfinales op de planning. Ringen en Brug. Doel voor zondag was om vooral heel netjes te turnen om weinig aftrek te realiseren. Met deze strategie was er kans op een medaille. Op Ringen een keurige oefening met een mooie 4e plaats.

Laatste toestel op zondag voor Niels was Brug. Opnieuw heel netjes geturnd en eigenlijk zonder fouten. Wat echt niemand had verwacht een gouden medaille en dus Nederlands Kampioen op het toestel Brug !


Tim van Diepen begon met een prachtige oefening op Sprong. Daarna Brug iets minder, en Rek met een mooie afsprong. Een prima Vloeroefening en een doorgeturnde Voltige met een mindere afsprong. Als laatst Ringen met een hapering in een onderdeel maar verder zeker tevreden. Met een 7e plaats op de NK Meerkamp een mooi resultaat voor dit seizoen.

Na een succesvolle zaterdag stonden er voor Tim drie toestelfinales gepland. Voltige, Sprong en Rek. Tim was zondag in topvorm en zat goed in de wedstrijd. Tim behaalde op Voltige een zeerverdiende zilveren medaille (2e plaats). Op Sprong een gedeelde 3e plaats en op Rek een bronzen medaille (3e plaats).

Thom Roeg turnde zowel zaterdag als zondag op het toestel Voltige. Thom heeft zich in de afgelopen jaren hierop gespecialiseerd. Zaterdag moest Thom zich plaatsen voor de finale om op zondag een kans te maken op een medaille. Thom turnde zaterdag een keurige oefening en werd als eerste geplaatst voor de Finale. Afgelopen zondag was de belangrijkste dag voor Thom. Een geweldige oefening op Voltige waarmee hij een gouden medaille binnenhaalde en dus Nederlands Kampioen.

Mikel Zwarthoed had op zondag één toestelfinale op het toestel Sprong. Een keurige sprong en hiermee behaalde hij een 4e plaats.

Aan het einde van dit succesvolle turn-weekeinde en bij de afsluiting van het turnseizoen willen we de trainers Ben Zwarthoed, Willem van Wijngaarden, Martin Kroon, Sebastien Hoek, Crelis Tuip, John Buijs en onze teamsponsors Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers bedanken.

Sponsors

Samenwerking

Topsport-partners: 

FC Volendam Handbal Volendam