Medaillefestival toestelkampioenschap D-Groep Wormer

Bij dit toernooi kan er op elk toestel een medaille gewonnen worden, dus de dames van de d-groep/4e divisie hadden er vorige week zin in.

De meesten moesten er nog even “in” komen zo vroeg in de ochtend, waardoor balk niet foutloos verliep. In de categorie Jeugd 2 had Emily Zwarthoed daar geen last van en verdiende hier het goud. Op vloer schitterden Roxy Tuip en Lisa Zwarthoed, genoeg voor goud en zilver. Fabienne Plat kon trots zijn op haar een salto voorover tot stand. Kirsten Buis viel bij sprong met een 5e plaats net buiten de medailles. Voor haar brugoefening kreeg zij wel een plak: zilver. Bij de senioren straalde Amy Veerman met een prachtige oefening op vloer, jammer kwam dit niet terug in de waardering van de jury.  Yinglian Laan had blessures gehad tijdens de voorbereiding, maar greep met haar nette vloeroefening toch net naast het podium: 4e. Op brug kostte een klein foutje Amy Veerman dure punten. Het lukte haar maatje Anouk Tol wel : zij haalde het brons binnen op brug.

In de tweede wedstrijd turnden de junioren. Op vloer begonnen de meiden sterk, de dames hadden er plezier in. Shannon Schilder en Sanne Tol mochten hier de medailles voor de 3e en 4e plaats in ontvangst nemen. Shannon scoorde daarna op brug erg goed, en ook Danielle Klouwer liet zien dat zij hier hard voor traint: Shannon werd op brug 2e en Danielle 3e. Op balk turnde Roos Tol voor het eerst haar nieuwe opsprong, de losse radslag. Helaas was dit niet genoeg voor een medaille. Het lukte daarna niet alle meiden om op de balk te blijven, maar degenen die dit wel lukten werden hiervoor beloond: Alyssa Bond werd na een mooie strakke uitvoering 2e , Shannon 3e en Danielle 4e.Pupillen 1 meiden Claudia Walter, KateTuijp en Charissa Veerman turnden in de andere baan. Charissa liet zien dat ze haar eerste wedstrijd op D1 niveau makkelijk aan kon. Met een radslag en een mooie salto tot stand op balk eindigde ze 4e op balk. Ook op brug werd ze vierde. Kate turnde overal nette stabiele oefeningen. Op brug werd Kate 3e.  Claudia heeft veel last van blessures, hopelijk gaat dat binnenkort beter, zodat zij weer vol energie kan trainen.

 


In de laatste wedstrijd van de dag turnden in baan 2 categorie pupillen 2: Annebel de Boer, Esmee Groot, Kim Zwarthoed en  Sabine de Koning, en jeugd 1 dames Sandy Smit en Maggy Hoekstra. Op balk turnden Annebel, Esmee en Kim een stabiele en nette oefening. Vooral Kim blonk uit op balk: zij werd 3e. Op vloer liet vooral Esmee zien wat ze waard is, zij verdiende de zilveren medaille. Op sprong en brug schitterde dan weer Annebel: haar streksalto was hoog genoeg voor zilver en op brug won Annebel zelfs het goud.  Uit de brugoefening van Sabine bleek keihard getraind was op de salto-af, helaas werd dit niet beloond met een medaille. Maggy turnde deze wedstrijd een niveau hoger en deed dit vooral op balk super goed: ze werd er mooi 3e. Sandy heeft laten zien dat zij een krachtpatser is. Voor haar brugoefening kreeg ze de gouden medaille.

De jongste turnsters instap D1:  Riva Bon , Zoë Veerman en Eva Hasanont turnden in de andere baan. Op sprong bleek Eva over springbenen te beschikken, maar ook Riva liet zich niet onbetuigd: Eva won het goud en Riva kreeg het zilver. Op brug lieten Zoë en Eva nette zwaaien zien. Riva turnde hier het mooist en verdiende de zilveren medaille. Op balk bleven alle drie de meiden netjes op de balk. Riva deed alsof ze op de vloer stond en turnde als een huis: het goud ging dan ook naar Riva op balk. Op vloer wordt door  Zoë en Eva hard getraind en dat was te merken: een hele nette oefening. Riva scoorde hier haar 4e medaille, dit keer zilver, zij is klaar voor de stap naar een niveau hoger.

Alle meiden gefeliciteerd met de behaalde resultaten: 26 medailles! Turnen is een individuele sport, maar om op hoger niveau te komen is toch een team nodig. Het is dan ook mooi om te zien hoe men elkaar aanmoedigt op wedstrijden, elkaar iets gunt en er voor elkaar is. Voor de meeste turnsters was dit de laatste wedstrijd, op naar het nieuwe seizoen.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak 

 

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand