2009 NK halve finale dames 1e divisie

Mauritius steelt de show tijdens halve finale 1e divisie NK halve finale 1e divisie dames

 

In het Brabantste Reusel stond afgelopen zondag de halve finale in de eerste divisie op het programma. In pupillen 1 moest het drietal Eva Butter, Anne Kamphorst en Wendy Veerman een finaleplaats zien te bemachtigen. Dit lukte, en hoe!

 

 

 

 

De meiden zaten er gelijk lekker in. Op sprong werd er door alle meidenboven de 9 gescoord. Daarna was brug aan de beurt. Bij Wendy ging voor het eerst de gehele oefening goed. Met een hoge 9.233 kwam ze juichend van het toestel af. Eva en Anne gingen hierin mee en turnden ook boven de 9 punten. Daarna balk. Voor Eva lang geen reden voor een feestje, maar dit keer wel. Ze bleef erop tot grote blijdschap van het meegereisde publiek. De anderen volgden dit goeie voorbeeld en scoorden het hoogst van de dag: Wendy 8.85 en Anne 8.95. In de tussenstand stond Wendy bovenaan, voor Anne en Eva die daar dicht achter zaten.

De afsluitende vloeroefening was een prooi voor Anne. In een prachtige stijl bezorgde ze de jury flink wat rekenwerk. Uiteindelijk werd Anne in deze wedstrijd in een deelnemersveld 1e, maar de scores van de andere meiden waren zo hoog, dat Mauritius de plekken 1, 2 en 3 in een deelnemersveld van 47 meisjes, voor zich opeisten. Een mooie uitgangspositie voor de finale die op zaterdag 6 juni zullen plaatsvinden. Dit waren de eindscores:

1e: Anne Kamphorst: 36.2
2e: Eva Butter: 35.7
3e: Wendy Veerman: 35.5

Daphne Groot als 4e naar de finale
Daphne Groot trad aan in de pupillen 2 categorie. (meisjes tot 11 jaar) Daphne viel met een zeer verrassende 4e plaats net buiten de prijzen, maar plaatste zich tussen 41 andere meisjes ruim voor de finale. Op balk gaf ze iedereen het nakijken met de hoogste score van de dag: 8.80. Op de overige toestellen was Daphne constant: vloer 7.65, een nette sprong 8.775 en brug 8.566. Hier werden nog wat verbeterpuntjes gezien, zodat met het oog op de finale de puntjes op de i gezet kunnen worden.

NK halve finale 1e divisie dames

Sponsors

Avia Club stand