Start turnseizoen 2010/2011 4e divisie turnsters Beukers en Mauritius.

 

4e_divisie

Zaterdag 27 november startte het nieuwe turnseizoen voor de 4e divisie turnsters van de Beukers en Mauritius die sinds dit seizoen samen trainen.De meiden hebben de laatste drie maanden hard getraind en maken grote sprongen vooruit. Puck van Maanen, Robbin Gededink, Samira de boer en Mirjam van Vlaanderen beten zaterdag morgen de spits af. Puck en Robbin begonnen goed op vloer. Robbin liet voor het eerste een arabier flikflak zien.

 

 

 

Puck maakte bij sprong zelf de overslag over de pegasus dit lukte woensdag pas voor het eerst in de training. Brug ging bij beide dames prima. Balk ging netjes, maar daar zijn nog punten op te verdienen. Robbin werd uiteindelijk 8e en Puck 18e.

Samira en Mirjam begonnen de wedstrijd in baan 2 op balk. Bij Mirjam werden de zenuwen op het begin te veel, maar zij maakte de oefening wel goed met een mooie overslag van de balk af. Op sprong zijn Samira en Mirjam beide erg vooruit gegaan sinds het vorige seizoen. Op vloer liet Samira een mooie nieuwe oefening zien met een salto voorover.

 

 

In de tweede wedstrijd bij de pupillen 1 maakte Josephine Pauws, Samantha Hartog en Floor Huber hun debuut op de wedstrijdvloer. Tegelijkertijd turnden Milou de Boer en Babette Out hun wedstrijd in baan 2. Tevens turnde Sophie Smit ook bij de pupillen 1. Op vloer lieten alle vier de pupillen 1 meiden ons voor het eerst genieten van een vloeroefening op muziek. Op brug lieten Josephine en Sophie een nette en vlotte oefening zien. Floor en Samantha sprongen een mooie overslag over de kast. Uiteindelijk werd Sophie Smit 3e, Josephine 7e, Samantha 10e en Floor 22e.

Babette en Milou begonnen op vloer. Na een nette nieuwe oefening van Babette was het de beurt aan Milou. Milou is de pechvogel van dit weekend. Doordat zij met een sprong overstrekt met haar knie landde kon zij de wedstrijd helaas niet voortzetten. Babette maakte ondanks alles de wedstrijd goed af. Zij werd uiteindelijk 6e.

 

Stephanie Hasert, Ilona out en Chantal van Delft waren zaterdag de derde wedstrijd aan de beurt. Voor Stephanie was het haar eerste wedstrijd. Ze beet de spits af met een nette oefening op balk. Op vloer liet zij vervolgens een mooie oefening zien met arabier flikflak. Op sprong zette zij de hoogste score van de wedstrijd neer.

Ilona en Chantal begonnen beide op vloer waar Ilona gelijk een mooie oefening liet zien met hoge sprongen. Bij sprong liet Ilona zien hoe je over een pegasus moet springen. Chantal turnt dit jaar een niveau hoger dan vorig jaar, waardoor zij moeilijkere elementen moet doen. Dit gaat haar goed af. Op brug eindigde zij de oefening met een salto halve draai. Met een puntentotaal van 44.85 eindigde zij op de 4e plaats.

 

Zondagmorgen was het de beurt aan de vier instapmeisjes (jongste categorie). Voor Lisa Kooy, Ilse de Boer, Indy Reijers en Jinke Stijvers was het de eerste wedstrijd. Voor deze meiden was het vooral wennen aan een wedstrijd. Lisa en Ilse lieten een mooie sprong zien. Jinke een nette vloeroefening met overslag en Indy een mooie brug.

 

De meiden en trainsters hebben gezien waar nog punten te verdienen vallen en hebben dus iets om te trainen voor de 2e competitiewedstrijd in januari.

 

 

4e_divisie_.2

 

Klik hier voor de video van de wedstrijd

 

.

Sponsors

Avia Club stand