Districtkampioenschappen dames ere en 1e divisie 2011

13 februari 2011

 

Sanna Veerman (Instap Talentendivisie) Christine Tol (Pupil II Talentendivisie) en Cynthia Kwakman (Jeugd I Eredivisie).In Sporthal de Walvis in Beverwijk werden zondagmiddag 13 februari de districtfinales gehouden voor turnsters die uitkomen in de eerste divisie, talentendivisie en eredivisie. De trainsters Monique en Sarah hadden het er maar druk mee.Namens Mauritius deden maar liefst 12 turnsters mee met deze wedstrijd. Helaas kon Eva Butter niet deelnemen in verband met een blessure.

 

 

 

Eredivisie

Anne Kamphorst (jeugd 1 )had vandaag duidelijk last van haar voetblessure en had haar hoogste score vandaag met sprong(10.90). Bepaalde elementen werden vandaag niet geturnd. Ze werd uiteindelijk 3e. Totaal score was 36.65.

Cynthia Kwakman (jeugd 1) werd zowel op de brug (10.05) en de balk (10.30) nummer 1. Op balk had zij voor het eerst arabier schroef als afsprong van de balk. Chapeau. Uiteindelijk mocht Cynthia vandaag de gouden plak in ontvangst nemen. Haar totaal score was 40.85.

Talentendivisie:
Christine Tol (pupil 2) turnde vandaag een stabiele wedstrijd . Ze liet een prachtige brugoefening zien met een score van 12.75. Tevens wist zij zich keurig op de balk staande te houden en dat leverde al met al een goede basis voor de eindoverwinning. Christine werd eerste met een totaal score van 45.15 zes punten meer dan de nr 2. En werd op alle toestellen nummer 1.

Sanna Veerman (instap) deed vandaag voor het eerst mee in de instap talentendivisie Zij stak met kop en schouders boven de ander deelnemers uit, Sanna won met overmacht en werd overtuigend eerste. Zij presteerde het om in deze wedstrijd met 17 punten verschil van de nr 2 te winnen, en ook zij won op alle toestellen. Top.

 

1e divisie:
Lisa vd Spek (senior) deed vandaag aan twee toestellen mee vanwege een lichte enkelblessure opgelopen bij sprong, en had haar beste score op de vloer (10.40) en was op de balktweede met een score van(10.35). Lisa werd 3e.

Irene Kwakman (junior 1) werd zowel op sprong (13.85) als brug (11.15) tweede. Als ze haar zenuwen kan bedwingen op de balk zou dat fantastisch zijn. Uiteindelijk werd Irene derde met een mooie score van 44.30.

Beau Pijlman (pupil 2) turnde op alle toestellen goed, met name op de brug die een fantastische score opleverde van 14.75 . Tevens turnde ze op de gevreesde balk goed en wist ze haar staande te houden. Keurig Beau, ga zo door. Beau werd uiteindelijk 5e met een score van 53.05.

Fabienne Molenaar (pupil 2) liet haar kunsten het beste blijken tijdens een fabuleuze brugoefening. Mega, die dan ook een score opleverde van 14.95. Fabienne werd uiteindelijk 10e met een totaal score van 49.55. Fabienne had duidelijk deze dag niet de jury op haar hand.

Noortje Sloots (pupil 2) had vandaag een beetje een pechdag, haar hoogste score was op de brug (13.45) . Op haar geliefde en normaal haar beste toestel ging het vandaag helaas niet . Noortje werd 11e en had een eindscore van 49.12.

Lindsey Bond (pupil 1) had haar beste score deze dag op de brug met een geweldige reuzendraai. Het leverde haar een score op van 13.75. De balk oefening ging tevens heel erg goed ondanks een verkeerde opsprong maar werd zwaar onder gewaardeerd. Lindsey werd 7e en scoorde 50.45.

Joelle Tel (pupil 1) had een uitstekende brugoefening met een mooie reuzendraai en deze oefening werd ook beloondmet 13.50. De balkoefening, voor sommige ouders een verschrikking,werd door Joelle uitstekend uitgevoerd (12.75). Zij werd op dit onderdeel nr 1. Dit alles leverde een derde plaats op voor Joelle.Haar eindscore was51.97

Verena Sens (instap) had vandaag ondanks dat ze wat last had van haar knie haar beste score op de brug (10.30). Helaas was ze op de vloer even de weg kwijt waardoor ze op dit toestel niet tot een hele hoge score kon komen. Verena werd 4e.

Al met al was het weer een boeiende wedstrijd met veel publiek en uitstekende resultaten die hoop voor de toekomst brengen, en dat ondanks de vele kleine mankementjes, blessures, en de soms onnavolgbare jurywaarderingen. Tot de volgende keer en blijf hard trainen……

img_0888img_0825img_0862img_0810img_0875

13 februari 2011

 

 

 

kijk hier voor de uitslagen

 

artikel gympower

Sponsors

Avia Club stand