Finale dames 2e divisie Almelo 2012

Dakota Gerritsen Nederlands kampioen 2e divisie

Zaterdagochtend 12 mei was het dan eindelijk zover. De finale in het verre Almelo voor de dames van JSCSport Turn selecties van St.Mauritius . Jette, Emma en Caitlin hadden zich geplaatst voor de finale en hadden er heel veel zin in. Teamgenootje Lynn had zich helaas niet geplaatst en stond 1e reserve. Ze was wel meegekomen, maar helaas waren er geen afmeldingen en kon ze niet in actie komen.

 

 

 

 

Caitlin begon op brug en deed haar oefening heel erg goed. Ze scoorde een 13.967. Ook Jette ging als een speer en scoorde een 13.900. Emma scoorde een 12.600. Daarna was balk aan de beurt. Emma turnde zoals altijd haar onderdelen heel erg mooi en strak en liet zien dat dit echt haar onderdeel is. Ze scoorde een mooie 12.600. Ook Jette turnde heel goed op balk maar viel helaas een keer. Zij scoorde een 12.167.

Ook Caitlin turnde een heel mooie oefening op balk en ze had haar zenuwen heel goed onder controle. Dit resulteerde in haar persoonlijke record op balk: 13.267. Het volgende onderdeel was vloer. Hier vielen de scores wat tegen. Caitlin scoorde 12.567 omdat twee onderdelen niet werden geteld, ook bij Emma en Jette was de jury heel streng. Emma scoorde 11.967 en Jette 11.200.

Op sprong deden de meiden het alledrie erg goed. Emma gaf alles wat ze in zich had en scoorde 13.025. Jette scoorde 12.675 en Caitlin 13.075. Nu werd het erg spannend want nog niet alle turnsters waren klaar. Caitlin stond tweede, maar de allerlaatste turnster op vloer wrong zich er nog even tussen en ze werd 3e. Emma werd 23e en Jette 24e. Meiden, jullie waren alle drie top, we zijn enorm trots op jullie. Trainsters Linda, Leonie, Susanne en Lisa, heel erg bedankt voor jullie inzet, en ook Lynn heel erg bedankt voor je lieve aanmoedigingen.

Ook Dakota Gerritsen en Inge Hansen mochten aantreden voor het Nederlands kampioenschap meerkamp 2e divisie categorie instap in Almelo. De sprong moest als eerste worden gedaan. Dakota scoorde hierop een 12,5 en Inge een 12,3. Nog geen scores om over naar huis te schrijven.

Als tweede toestel was brug aan de beurt. Zowel door Dakota (13,167) als door Inge (13,5) werd een mooie oefening geturnd en eindelijk Inge, de zolendraai volledig onder de knie! Vervolgens moest het tweetal aantreden bij de balk. Voor velen een zenuwslopend toestel, maar voor Dakota en Inge leek het of de balk een halve meter breed was in plaats van tien centimeter! Heel stabiel en makkelijk haalde Dakota de eerste score op dit toestel ( 13,5) en Inge de tweede (13,3).

Inmiddels waren ze flink gestegen in het klassement en gierden bij hun toeschouwers de zenuwen door de keel!Het laatste toestel vloer werd door Inge goed geturnd, de score viel echter wattegen. Ze eindigde hierdoor op de achtste plaats.
Dakota schitterde op vloer weer als nooit tevoren en haalde in het eindklassement de eerste plaats. Een welverdiende gouden medaille was haar beloning! Een topprestatie!

 

Op zondagmiddag 13 mei waren de toestelfinales aan de beurt. Emma had zich geplaatst voor balk en Jette en Caitlin voor brug en vloer. Caitlin was als eerste aan de beurt op brug. Ze turnde een mooie oefening en scoorde een 14.00. Ook Jettedeed enorm haar best om een medaille in de wacht te slepen. Haar score was 13.600. Caitlin eindigde op de vierde plaats en Jette op de zesde plaats. Vervolgens was het de beurt aan Emma op balk. Ze turnde of haar leven ervan af hing en alles was heel mooi en strak. Helaas maakte ze een lelijke val bij de spagaatsprong. Ze herpakte zich heel erg goed en maakte haar oefening voltreffend af. Helaas werd de val zwaar bestraft, anders had ze zeker een medaille gewonnen. Heel erg jammer. Ze scoorde 11.467 en eindigde op een achtste plaats.

Als laatste was vloer aan de beurt. Caitlin gooide alles in de strijd en turnde heel mooi, ze behaalde een 13.933. Ook Jette turnde haar elementen heel erg goed en scoorde 13.033 en eindigde daarmee op de achtsteplaats. Voor Caitlin werd het nog even spannend want ze stond op de eerste plaats. Helaas scoorde de laatste deelnemer hoger en werd Caitlin tweede, zilver op vloer!! Meiden, allemaal gefeliciteerd met jullie behaalde prestaties. En natuurlijk vooral Linda, Leonie en Lisa bedankt voor jullie geweldige inzet voor onze meiden. Jullie zijn toppers!!

Inge en Dakota kwamen uit op balk bij de toestel finales. Maar waar ze zaterdag onverslaanbaar waren, vielen ze nu allebei een keer. Dit kostte beiden de podiumplaatsen. 

Dakota mocht ook nog deelnemen aan de vloerfinale. En wederom liet ze zien dat niemand in Nederland in deze categorie dit onderdeel beter beheerst als zij. Opnieuw goud op het erepodium!
De dames hebben dit seizoen prachtige resultaten neergezet en zijn na dit NK een mooie ervaring rijker. Meiden, allemaal gefeliciteerd met jullie behaalde prestaties. En natuurlijk vooral Linda, Leonie en Lisa bedankt voor jullie geweldige inzet voor onze meiden. Jullie zijn toppers!!

Sponsors

Avia Club stand