Dames Finale Noord 4e Divisie 2013

 

Zaterdag 9 maart vond de finale noord plaats in Wervershoof. Vanuit Mauritius en de Beukers mochten hier tien meisjes aan meedoen.

 

 

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan de instappers en de jeugd meisjes.Al snel bleek de concurrentie bij deze wedstrijd een stuk sterker te zijn dan bij de competitie wedstrijden van het rayon Zaanstreek Waterland.Zowel de instappers als de jeugdmeisjes begonnen op het onderdeel vloer.
Helaas kon Anouk Tol niet meedoen. Zij was al de hele week geveld door de griep.

Mijntje begon echter met een ontzettend mooie vloeroefening, waar zij het tweede hoogste cijfer behaalde.
Ook Josephine en Robine begonnen goed op vloer. Robine liet voor het eerst arabier flikflak salto zien.Sprong gaat bij Marenne en Mijntje steeds beter al vraagt dit nog wat meer aandacht. Sophie liet ons een mooie overslag zien.Bij brug was het eveneens Josephine die een nette oefening liet zien.Op balk begon Marenne erg sterk helaas moest zij de balk één keer verlaten.
Mijntje haalde alles erop. Beide meiden haalde het tweede hoogste cijfer op dit toestel. Uiteindelijk is Mijntje 3e geworden en Marenne 11e. Beide turnsters zijn doorgestroomd naar de finale van Noord Holland op 7 april.Bij de Jeugd meisjes is Josephine 16e geworden en daarmee eveneens doorgestroomd.Helaas missen Robine en Sophie nog wat stabiliteit en netheid waardoor zij het helaas niet gered hebben om door te stromen.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Kim, Yinglian en Ilona. Het was nog spannend.Kim en Ilona kampte beide met een blessure waardoor hun deelname nog onzeker was. Gelukkig heeft onze fysiotherapeut Bastiaan Krul Ilona zover gekregen. Kon zij vorige week nog niet lopen nu deed zij alles mee. Ook Kim kon gelukkig meedoen.Vooral vloer ging bij deze meiden erg goed. Yinglian zette hier zelfs het tweede hoogste cijfer neer.Brug ging vooral bij Ilona goed.Kim liet voor het eerst een salto van de brug zien.

Uiteindelijk is Ilona ondanks twee weken niet kunnen trainen 8e geworden en daarmee doorgestroomd.

Helaas bleek de concurrentie voor Yinglian en Kim te groot te zijn om door te stromen.

Wij wensen Marenne, Mijntje, Josephine en Ilona veel succes bij de  Noord Hollands kampioenschappen.

De Mauritius meisjes willen via deze weg graag hun sponsoren bedanken: Selectiesponsor JSCSPORT en teamsponsor SUCCES Schoonmaak.

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand