Dames 3e halve finale Uithuizen 2014

Afgelopen weekend werd de 3e halve finale geturnd door de dames van St. Mauritius in het verre Groningse Uithuizen. Deze groep moest zich nog plaatsen voor de meerkampfinale van het NK en de toestelkampioenschappen. 

 

Linde Snoek begon als eerste aan haar wedstrijd. Zij turnde een prima halve finale met de hoogste score van de wedstrijd op brug, en een mooi uitgevoerde balkoefening waarmee zij de tweede score van de wedstrijd neerzette. Op deze toestellen heeft ze dan ook de toestelfinales gehaald. In het eindklassement haalde zij de 4e plaats, helaas geen medaille maar wel plaatsing voor de NK finale!

De tweede wedstrijd was voor Anouk Tol en Megan Jacobs. Anouk turnde de wedstrijd van haar leven en eindigde net naast het podium op een zeer verdiende 4e plaats. Ze begon op brug al super sterk en zette de 2e score neer en haar eerste toestelfinale. Op balk bleef ze ook staan en vloer hebben we nog nooit zo netjes gezien van haar. Vervolgens liet ze nog 2 super spongen zien waarmee ze nog een toestelfinale haalde. Megan begon ook aan brug maar turnde met wat minder overtuiging dan Anouk. Op balk turnde Megan haar beste oefening van dit seizoen, helaas greep ze net naast een toestelfinale. Op vloer turnde Megan een super oefening totdat ze viel. Hevig teleurgesteld begon ze daarna aan sprong die haar toch nog een toestelfinale opleverde, maar dit kon haar niet meer opbeuren. Ze werd 6e. De doelstelling om de finale meerkamp te halen is door beide dames ruimschoots behaald.

Tegelijkertijd turnde Nicole Tuijp in baan 2. Zij begon op balk met een solide en goed uitgevoerde oefening. Helaas zag de jury dat anders en scoorde laag. Net als in de voorgaande wedstrijden zette zij op brug de hoogste score van de wedstrijd neer, een toestelfinale dus. Ook sprong en vloer werden door haar prima uitgevoerd. Nicole eindigde in het eindklassement als 9e. Hiermee heeft ze de finale meerkamp gehaald.

Jill Pannekeet, Jia-Lu Tuijp en Emma Sloots sloten deze dag af. Jill moest als eerste starten op de brug en opende meteen met de hoogste score van de wedstrijd, 14.700. Daarna de gevreesde balk waar Jill een zeer strakke oefening liet zien die een 14.000 opleverde. En met een stralende lach op het gezicht van Jill kreeg ze voor haar mooie vloeroefening een 13.867. Jill turnde een sterke wedstrijd die haar een gouden medaille en 3 toestelfinales opleverde.
Jia-Lu moest er even in komen en haalde op brug een 13.300. Bij de balk hadden de zenuwen de overhand en viel ze jammer genoeg 2 keer. Toch nog een 11.767. Op vloer haalde ze vervolgens de beste score van de wedstrijd, 14.267. Jia-Lu werd 7e en heeft zich geplaatst voor 2 toestelfinales.
Emma begon met een nette brugoefening, goed voor 13.700. Bij balk gleed haar voet even weg en dat werd zwaar gestraft. De jury zag dit als een val, erg jammer want daardoor mist zij de toestelfinale op balk, altijd haar beste onderdeel. Haar vloeroefening was netjes, 13.700. Emma werd 6e en heeft zich geplaatst voor 1 toestelfinale. Na de wedstrijd bleek dat op het onderdeel sprong de KNGU de regels heeft verandert, waardoor de laatste groep dames ernstig is benadeeld. Dat heeft veel punten en toestelfinales gekost. En dat heeft deze goede prestatie toch een nare bijsmaak gegeven.
Ook in deze 3e halve finale hebben alle dames de finale meerkamp behaald en een hoop toestelfinales binnengesleept. Een grote pluim voor alle turnsters en train(st)ers!

De damesselectie van Mauritius wordt gesponsord door teamsponsoren ETB Cas Sombroek en Schoonmaakbedrijf Succes Volendam.
Selectiesponsor is JSC sport Volendam.

Sponsors

Avia Club stand