Succesvolle finale Noord St. Mauritius dames D-groep

Maar liefst 11 meiden van de D-groep hebben zaterdag 1 maart 2017 meegedaan met de finale Noord te Heerhugowaard, om zich te plaatsen voor de regiofinale.

Alle dames lieten zien wat ze konden met mooie resultaten.

Zes dames wisten zich zelfs te plaatsen voor de regiofinale

Instappers D1 Kim Zwarthoed en Britt van der Plaats kwamen in de eerste wedstrijd uit.
Helaas had Britt buikgriep en kon niet deelnemen. Jammer want ze was zeker kanshebber voor een medaille. Kim turnde netjes en stabiel en liet op balk een hele mooie handstand zien. Er zijn hier en daar nog wat plusjes te verdienen waardoor ze in de regiofinale wellicht een plekje kan bemachtigen voor het districtskampioenschap. Kim heeft zich als 10e geplaatst.


In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Sandy Smit (Pupil 1 D1).
Ze liet een mooie sprong zien, maar op de andere toestellen is er nog werk aan de winkel. Sandy heeft zich helaas niet weten te plaatsen.


Pupillen 2 D1 dames Emily Zwarthoed, Fabienne Plat, Lisa Zwarthoed, Megan Veerman en Roxy Tuip mochten starten op vloer en hier liet vooral Fabienne veel verbeteringen zien, zij werkte heel netjes. Ook Emily kan een ontzettend nette vloer turnen. Sprong gaat bij deze meiden steeds beter, maar op de streksalto mag nog geoefend worden. Lisa liet een mooie brugoefening zien inclusief salto af. Megan en Lisa lieten zien wat ze kunnen, maar dit was helaas niet genoeg om door te stromen. Roxy moest twee vallen incasseren waardoor doorstromen jammer genoeg niet lukte. Fabienne en Emily hebben zich wel geplaatst voor de regiofinale.

Eva Heuser, Danielle Klouwer en Shannon Schilder (Jeugd 1 D1) waren de vierde wedstrijd aan bod. Lynn Eeltink was helaas door familieomstandigheden niet aanwezig. Bij sprong lieten zowel Eva als Danielle twee keer een mooie half-in-half-uit zien en ook de overslag van Shannon was mooi. Dit was een mooi begin. Op brug knalden ze er gelijk alle drie hoge cijfers bij en Danielle liet zelfs alle plusjes zien. Op balk bleven zij alle drie staan en kregen wij dan ook complimenten van andere trainers. Dit feestje maakte zij uiteindelijk op de vloer af. Eva zette hier zelfs het hoogste cijfer neer. Eva is 3e geworden, Danielle 4e en Shannon 7e. Alle drie mogen zij naar de regiofinale.

Een mooi resultaat, 6 dames geplaatst: Kim, Emily, Fabienne, Eva, Danielle en Shannon. Tijdens deze regiofinale 8/9 april zullen ook nog Anouk, Ilse, Yinglian en Puck in actie komen om een plekje in de districtsfinale te bemachtigen. Alle dames succes gewenst!

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

Avia Club stand