Sportchallenge

Kinderen van 4, 5 en 6 jaar die bovengemiddeld bewegen en talent hebben voor turnen en andere sporten kunnen doorstromen naar de groep Sportchallenge.
Dit kunnen kinderen zijn vanuit de Ouder en kind gym lessen, maar ook vanuit de basisgym lessen.  

De lessen worden gegeven aan de hand van het Athletic Skills Model. Dit houdt in dat er structureel gewerkt wordt aan 10 basisvormen van bewegen. Hierdoor willen we de kinderen nog betere sporters laten worden. Zie voor meer informatie de volgende link https://www.athleticskillsmodel.nl

Het is dus geen opleiding tot alleen maar turnen, maar juist een heel brede basis, zodat het kind bij iedere volgende sport een voorsprong heeft. Ook de zwemlessen zullen hierdoor veel vlotter verlopen. We hopen uiteindelijk hiermee het sporttalent in onze gemeente te vergroten.

De 10 basisvormen van bewegen komen gedurende het seizoen evenveel aan bod in steeds wisselende vormen. Hierdoor worden de kinderen steeds uitgedaagd en blijft het plezier in bewegen groot.
Hieronder volgen de 10 basisvormen:

    Balanceren en vallen
    Stoeien en vechten
    Gaan en lopen
    Gooien, vangen, slaan en mikken
    Trappen, schieten en mikken
    Rollen, duikelen en draaien
    Klimmen en klauteren
    Springen en landen
    Zwaaien en slingeren
    Bewegen op- en maken van muziek


Kinderen die in aanmerking komen voor deze lessen zullen worden uitgenodigd vanuit de Ouder en Kind gym lessen of uit de Basis gym lessen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Thea van Rijn 0299-362810

Sponsors

QR donatie