Beweegdiploma

Wij leren peuters en kleuters beter bewegen met Beweegdiploma. Goed leren bewegen is belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen.

Het halen van een Beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend als een zwemdiploma, maar o zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. We hechten veel waarde aan bewegen op jonge leeftijd. In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid.

Gymclubs die het Beweegdiploma aanbieden hebben het KNGU keurmerk 'Beweegdiploma'. Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier alle belangrijke vormen van bewegen leren. De KNGU ziet onder andere toe op het gebruik van het juiste lesmateriaal, kwaliteit van technisch kader en regelmatige frequentie van de lessen.

Kinderen kunnen in ongeveer 20 gymlessen het beweegdiploma behalen. Ieder seizoen organiseren wij twee keer een feestelijk moment waarop de diploma’s worden uitgereikt. Nijntje is ambassadeur van het Beweegdiploma.

Door introductie van het Beweegdiploma 1 in alle Ouder&Kind gymlessen (2-3 jaar) willen wij een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd, nog voordat kinderen naar de basisschool gaan. Op een later moment zal het Beweegdiploma 2 ook in de basisgymlessen (4-7 jaar) worden geïntroduceerd.

 

 

Sponsors

QR donatie