Succesvolle halve finale heren NK 2017

In het weekend van 20 en 21 mei werden er halve finales geturnd bij Turnz in Amsterdam. Door bij de eerste twaalf te eindigen kon er een plekje voor de NK meerkampfinale bemachtigd worden. Daarnaast werd er gestreden om een plaatsing voor een toestelfinale.

Pupil 8, 2e divisie
Yoran Rein begon zeer sterk op voltige en noteerde de beste score van de wedstrijd. Ook het vervolg op ringen, sprong en brug was zeer sterk waarbij er bijna geen fouten werden gemaakt. Op rek deed Yoran er nog een schepje bovenop en liet een zeer strakke oefening zien, maar op zijn laatste onderdeel had Yoran helaas wat slordigheden. Hierdoor viel zijn score een stuk lager uit.

Hij behaalde een 3e plaats. Yoran plaatste zich hiermee voor de finale en komt ook uit op de vier toestelfinales; brug, rek, ringen en voltige.

 

Instap 8, talenten divisie
Kyan Jacobs en Cas Klein turnden in deze categorie hun halve finale. Kyan had direct bij aanvang van de wedstrijd grote pech. Tijdens het inturnen van het eerste onderdeel sprong blesseerde hij zich ernstig waardoor hij niet aan de wedstrijd deel kon nemen. Zeer teleurstellend heeft hij zich hierdoor niet voor de finale van het NK kunnen plaatsen. Cas begon bij sprong, waar hij een mooie score behaalde. Bij brug turnde hij een goede oefening, maar had niet alle plus elementen gedaan, waardoor de score wat laag was. Vervolgens had Cas bij rek een beetje moeite met de salto afsprong en viel op zijn billen. Op vloer heeft Cas een goede oefening laten zien. Met redelijke oefeningen op voltige en ringen behaalde Cas uiteindelijk een prima 11e plaats en daarmee een finale plaats op het NK. 

Pupil 6 talenten divisie.
Leon Atherton begon met een goed gevoel aan zijn halve finale en dat was te zien. Na vier toestellen stond hij op de eerste positie! Op brug behaalde hij met een uitstekende oefening de hoogste score van het deelnemersveld. Ook op sprong, voltige en vloer liet hij beheerste oefeningen zien en behaalde goede punten. Bij zijn rek oefening viel hij, en ondanks dat hij zich prima herpakte, haalde hij hier een lage score. Bij ringen ging het ook niet zoals hij wilde en was de score laag. Met een persoonlijk punten record eindigde Leon uiteindelijk op de 5e positie en is hiermee zeker van een finale plaats. Ook plaatste hij zich voor de toestelfinales brug, vloer, sprong en voltige.

Jeugd 6, 1e divisie
Hier was het de beurt aan Stefan Rein en Bram van Zelst. Stefan die al het hele jaar geteisterd wordt door blessures kon sinds lange tijd weer in actie komen op zes onderdelen. Op brug was hij zeer ontzeker omdat tijdens het inturnen bijna alles verkeerd ging. Ook de echte oefening was niet vlekkeloos maar kon wel worden doorgeturnd. Op rek kreeg Stefan de draai te pakken en zijn oefening zag er dan ook goed uit. Ook op vloer, voltige en ringen werden geen grote fouten gemaakt. Stefan werd vierde. Naast plaatsing voor de finale heeft Stefan ook 2 toestelfinales (brug en voltige). Bram van Zelst deed het in dezelfde categorie zelfs nog beter. Met zes zeer strakke oefening ging hij er met 0,10 voorsprong op de nummer 2 met het goud vandoor. Bram wist zich mede door de zeer goede wedstrijd voor zowel de meerkamp finale als vijf toestelfinales te plaatsen. Alleen op rek mag hij tijdens de toestelfinales zijn kunsten niet vertonen.

Jeugd 7, 2e divisie
In de wedstrijd erna kwamen Dorin Radulesco en Evrim Ksikas in actie. Dorin was goed op dreef, hij scoorde het hoogste cijfer op vloer en sprong en het tweede hoogste cijfer op rek. Hiermee eindigde hij op een 3e plaats. Evrim turnde eigenlijk een goede wedstrijd op één toestel na. Hij had het hoogste cijfer op ringen, brug en rek, maar op voltige had hij de laagste score van iedereen waardoor hij 8e werd.

Met dank aan Smit & Smit Advocaten en Dutch Steigers sponsoren van de herenselectie van Sint Mauritius


Yoran Rein 3e plaats

 

Sponsors

QR donatie