Tweede competitiewedstrijd turnsters D-Groep 27 januari 2018

Eindelijk, de tweede competitiewedstrijd stond op het programma.

Senioren
De senioren meiden beten zaterdagochtend 27 januari vroeg het spits af. Helaas ging de wedstrijd niet bij iedereen even goed. Josephine leek wat afwezig, Puck liet punten liggen op vloer en Ilse deed dit op sprong. Sophie was de constante factor in de groep en zette op elk toestel een fraaie oefening neer. Josephine presteerde het om alsnog als 5e te eindigen, Sophie werd 8e, Puck 11e en Ilse 12e.

Jeugd 2
De wedstrijd van de jeugd 2 meiden werd een ware thriller. Alle vier de meiden turnden op alle toestellen heel netjes, wat resulteerde in mooie scores. Waar Shannon op balk de hoogste score van de wedstrijd neerzette, deden Alyssa en Daniëlle dit op vloer. Eva was op alle toestellen heel constant. Helaas had Alyssa niet haar dag op balk, wat haar een medaille koste. Uiteindelijk was toch het grootste gedeelte van het podium bezet door meiden van St. Mauritius: Danielle 1, Eva 2 en Shannon 3. Alyssa eindigde als 11e.


Junioren
In de 3e wedstrijd was het de beurt aan de Junioren.
Anouk Plat, Ilona Bond en Ying Lian Laan (net hersteld van gebroken enkel) begonnen op de brug waar wat fouten werden gemaakt door Anouk en Ying. Ilona turnde wel een mooie oefening.
Op de balk maakte de meiden de verloren punten weer helemaal goed door een mooie strakke oefening te laten zien.
Anouk had op de balk en vloer de hoogste score van de dag behaald uiteindelijk een 15e plaats. Ilona turnde deze wedstrijd constant en greep jammer genoeg met een 7e plaats net naast de medailles. Ying eindigde als 19e.

Jeugd 1
De jeugd 1 meiden waren in de vierde wedstrijd aan de beurt. Op de trainingen is hard getraind en het was afwachten hoe dit zou uitpakken om de wedstrijd.
Lisa Vis deed voor het eerst mee en liet een mooie sprong en brugoefening zien. Zij heeft in korte tijd veel geleerd.
Megan turnt netjes, maar mist nog wat plusjes in de oefeningen. Kirsten traint keihard en in de komende periode gaan we kijken of we samen wat puntjes op de i kunnen zetten. Fabienne turnt vooral op balk en vloer netjes. Lisa en Emily bleven op de balk en turnden ook de andere toestellen netjes wat resulteerde in een 3e en 4e plaats, goed voor een medaille. Roxy liet op het toestel sprong veel verbetering zien en mocht ook een medaille ophalen voor de 5e plaats.

Instap
Zondag was de beurt aan de instapmeiden.
Kate, Lily en Yara begonnen op de balk. Alle 3 een hele nette oefening, maar ze gingen er wel alle 3 een keer af. Zonde. Op vloer turnden de meiden heel netjes, alleen Kate ging even de verkeerde kant op. Derde toestel was sprong. Daar deden de meiden het heel netjes.
Op brug ook goed geturnd door deze 3 meiden. Kate was 10e, Yara 13e en Lily 21e. Goed gedaan meiden.

Pupillen 1
De tweede wedstrijd kwamen de pupillen 1 in actie, Kim, Britt, Sara, Lieke, Esmee, Annebel en Mariëlle. Ook zij begonnen bij balk en daar waren de zenuwen aanwezig. Alleen Britt viel er niet af. Daarna kwam vloer en daar deden Lieke en Annebel voor het eerst arabier flikflak in hun oefening. Goed gedaan! Vloer ging goed bij de meiden. Sprong zag er goed uit bij alle meiden, ook de salto’s. Het laatste toestel was brug. Daar gaat het steeds beter met deze meiden. Britt stond weer op het hoogste podium! Gefeliciteerd!
Esmee 8e, Annebel 11e, Kim 15e, Lieke 16e, Sara 20e en Mariëlle 21e.

Sandy mocht dit wedstrijdweekend afsluiten. Helaas maakte ze bij de eerste twee toestellen drie dure foutjes. Daarna pikte ze het weer goed op, maar meer dan de 13e plaats zat er helaas niet in.

Met dank aan de sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

Sponsors

QR donatie