Stortvloed aan medailles voor Mauritius heren tijdens NK

Afgelopen weekend vond het NK turnen heren plaats in Hoofddorp. Op zaterdag werden alle meerkampfinales geturnd van de talenten, 1e, 2e en 3e divisie en op zondag waren de toestelfinales aan de beurt.

De jongens van Mauritius hebben in totaal 30 medailles (12 goud, 13 zilver en 5 brons) mee naar Volendam genomen!

Instap 2e divisie

Rick Stikkelorum begon op zaterdag met voltige, waar hij de beste score haalde. De rest van zijn toestellen turnde Rick ook erg goed, met ook op brug weer het hoogste cijfer van iedereen. Toen alle punten bij elkaar opgeteld waren, bleek dat Rick zichzelf Nederlands kampioen mocht noemen!
Ook tijdens de toestelfinales startte Rick met voltige, maar helaas ging het net mis aan het einde van de oefening, een 6e plek. Op de ringen een gedeelde 4e plaats en op brug 2e.

Alex van Rijn begon met 2 vallen op voltige: geen goede start. Na peptalk van de trainer ging hij er weer vol tegenaan. Dit resulteerde in mooie scores op ringen en sprong. Helaas stond hij nog steeds 11e, wat een medaille halen lastig maakte. Op brug en rek behaalde hij bijna de hoogste scores, zodat hij op vloer het verschil goed kon maken! Na een zeer mooie oefening ging hij ervandoor met de bronzen medaille!!!
Bij de toestelfinale op brug had Alex een prachtige, stabiele oefening met mooie handstanden en landingen en dat maakte hem Nederlands kampioen!

Instap 1e divisie
Dani Schilder turnde op de meerkamp een constante en stabiele wedstrijd met wel hier en daar wat kleine foutjes. Op voltige behaalde hij zelfs het hoogste cijfer van iedereen. Hij steeg gedurende de wedstrijd in het klassement en eindigde met een prachtige vloeroefening op de 2e plaats. Zilver!!
Voor de toestelfinales had hij zich geplaatst voor ringen en rek. Na een vrijwel perfecte oefening op ringen won hij goud en nam na een prima oefening op rek het zilver mee naar huis.

Dick Bond turnde op de meerkamp een nette wedstrijd zonder grote fouten of hoge uitschieters. Dit leverde hem een plaats bij de beste helft op: 6e!
Tijdens de toestelfinale mocht hij uitkomen op voltige. Na een foutje in het begin, maakte hij zijn oefening heel netjes af en dat leverde hem een zilveren medaille op.

Pupillen Talentendivisie
Leon Atherton wilde tijdens dit NK niets minder dan een podiumplaats veroveren op de meerkamp. Leon turnde een hele goede en constante wedstrijd met mooi uitgevoerde elementen. Met zijn 3 concurrenten aan de top van dit niveau was het ook deze wedstrijd weer stuivertje wisselen. Na een prachtige vloeroefening stond Leon direct op nummer 1. Waarna hij gedurende de wedstrijd wat afzakte met kleine verschillen naar de 4de plaats. Met een geweldige rek- en brugoefening heeft Leon zich uiteindelijk teruggevochten naar een welverdiende tweede plaats en dus een zilveren medaille op de meerkamp.
Daarna had Leon zich voor alle zes toestelfinales gekwalificeerd. Op brug werd hij 2e en op rek 3e en op zowel vloer als voltige behaalde hij goud en werd daarmee twee keer Nederlands Kampioen!
Voor Leon was dit de laatste wedstrijd uitkomend voor Mauritius, na de zomer maakt hij de overstap naar PAX Hoofddorp. Bij deze wil hij samen met zijn ouders, de trainers van Mauritius bedanken, in het bijzonder Ben Zwarthoed, voor de jarenlange begeleiding, steun en het vertrouwen.

Pupillen 2e divisie
Cas Klein was zaterdag tijdens de meerkamp finale in zeer goede doen. Hij begon met twee goede sprongen met vaste landing. Hierna was brug aan de beurt, waar hij net als bij rek en vloer een bonus turnde en ook de hoogste scores van iedereen behaalde. Hiermee kwam Cas met een grote voorsprong op nummer 1 te staan waardoor een solide oefening aan de ringen hem de titel op zou leveren en dat lukte prima. Cas werd Nederlands kampioen!
Tijdens de toestelfinales was de scherpte er een beetje af, maar toch goede oefeningen met als resultaat 2e op brug en vloer en een 3e plaatst op ringen.

Kyan Jacobs turnde ook een hele goede meerkamp, maar had de pech dat Cas net iets beter was. Overal maakte Kyan wat landingsfouten en dat kost te veel punten. Aan ringen liet Kyan de beste oefening van iedereen zien, waardoor hij uiteindelijk met ruime voorsprong 2e werd en het zilver mee naar huis mocht nemen! Kyan mocht op zondag maar liefst 5 toestelfinales doen, maar had als doel goud te halen op brug en rek. Dit lukte bijna, hij werd 1e op brug en 2e op rek.

Pupillen 3e divisie
Met knikkende knieën begon Job de Vries zijn NK. De oefeningen liepen op zich goed, maar helaas werd hij 2 keer benadeeld door de jury door geen bonuspunten te geven. Job turnde de beste sprong van zijn categorie en eindigde uiteindelijk op de 8e plek. Super trots!!!

Jeugd 1e divisie
Dorin Radulescu beet de spits af op het onderdeel vloer en deed dit ijzersterk. Stefan Rein die ook een sterke oefening liet zien verloor direct 0,7 punt op Dorin die meteen de leiding had genomen. Op voltige en ringen wist Stefan deze achterstand terug te brengen. Op sprong wist Dorin aansluiting te houden met de top van het klassement en ook Stefan hield zicht op het podium. Op het een na laatste onderdeel wist Stefan zelfs het gat naar het podium iets te verkleinen, dit terwijl een medaille voor Dorin zo goed als veilig leek. Alles kwam aan op het onderdeel rek. Net als in de voorrondes ging het voor Stefan echter opnieuw fout op dit onderdeel. Tijdens zijn dubbelsalto afsprong zakte hij door zijn knieën en verloor hiermee veel punten. Uiteindelijk behaalde hij een 6e plaats. Dorin maakte geen fouten op dit laatste onderdeel en behaalde een mooie zilveren medaille!
Stefan had zich als 1e geplaatst voor voltige, maar op het belangrijkste moment van het seizoen ging het echter mis. Stefan viel vlak voor zijn afsprong en werd 6e. Dorin deed het een stuk beter en behaalde een 2e plaats. Op ringen deed Dorin het zelfs nog beter en behaalde een gouden medaille. Op sprong wist Dorin ook nog een bronzen medaille te veroveren. Op burg was het nu voor Stefan erop of eronder. Hij turnde een mooie oefening en ging met zijn score direct aan de leiding. Niemand kwam aan de score van Stefan en zo ging hij met het goud naar huis.

Jeugd 2e divisie
Yoran Rein begon zijn wedstrijd op sprong. Yoran was gemotiveerd en scherp vanaf minuut één en behaalde op al zijn onderdelen hogere scores dan in zijn kwalificatiewedstrijden. Met nog 1 onderdeel te gaan waren de verschillen tussen de nummer 2 en 5 slechts 0,10 punt. Goud was niet haalbaar, maar met een zeer strakke oefening aan ringen wist Yoran het zilver te behalen en de overige concurrenten achter zich te laten.
Tijdens de toestelfinales kwam Yoran als 1e in actie op het onderdeel voltige. Yoran behaalde een zeer hoge score en werd niet meer ingehaald en werd zo Nederlands kampioen op dit onderdeel. Yoran kwam nog in actie op rek maar behaalde een score die 0,05 punt te laag was voor een podiumplek.

Junioren 1e divisie
Met een blessurevrije voorbereiding van slechts twee weken heeft Bram van Zelst zich vorige week met een tweede plaats zeker gesteld van deelname aan het NK. Bram stond na 4 toestellen nog op de 2e plaats, maar helaas ging het daarna mis op brug. Hij behaalde een mooie 5e plek.
Bij de toestelfinales behaalde Bram een 4e plek op sprong en een 3e plek op brug.

Senioren 3e divisie
Sverre van Wijngaarden turnde zich in de meerkamp naar een 4e plaats, met het hoogste cijfer van zijn categorie op brug. Tijdens de toestelfinales veroverde Sverre 2x goud: op rek en op vloer mag hij zich Nederlands kampioen noemen.

Met dank aan alle trainers en de sponsoren Café de Dijk en Kivo Plastic Verpakkingen

 

 

Sponsors

QR donatie