Goede seizoenstart voor turners Mauritius

Zaterdag 8 december werden de eerste districtswedstrijden gehouden in Beverwijk voor turners uit de 2e en 3e divisie. Er zijn 2 districtswedstrijden waarmee je je kunt plaatsen voor de landelijke wedstrijden en de beste wedstrijd telt.

Lean de Waart en Rick Stikkelorum turnen dit seizoen voor het eerst bij de pupillen; 3e divisie niveau 15. Het eerste toestel vloer werd netjes geturnd door Lean. Op sprong liet hij veel vooruitgang zien. Bij brug blonk hij uit, hier de hoogste score van de hele groep! Goede wedstrijd met ruimte voor verbeteringen en een verdiende 4e plek.

Ook Rick moest beginnen op vloer en volbracht deze oefening zeer redelijk. Op voltige een goede score. Sprong was uitstekend, op de brug liet hij twee uitstekende landingen zien en ook rek ging naar tevredenheid, waardoor hij eindigde op de 1e plaats!

Dick Bond, Dani Schilder (pupil 14 - 2e divisie) en Levi Kleuver (instap 16 - 2e divisie) turnden de 2e wedstrijd in Beverwijk. Met veel bezieling werden zij aangemoedigd door hun trainers Niels en John. Alle 3 hebben zij een goede wedstrijd geturnd, waarbij op ringen en rek de nieuwe oefening door Dani al uitstekend uit de verf kwam. Dick turnde ook een goede wedstrijd, maar hij moet nog even doorzetten en dan zal hij ook zijn nieuwe oefeningen kunnen turnen. 

Voor Levi was dit zijn eerste echte wedstrijd na de clubkampioenschappen van vorige week. Je kon af en toe de spanning van zijn gezicht aflezen maar hij turnde voor zo’n eerste keer een goede wedstrijd.
Dani behaald de 2e plaats, Dick werd 7e en Levi 8e.
Een goede prestatie van allen en een goede basis voor de volgende districtswedstrijd en landelijke kwalificatie.

Met dank aan de trainers en onze sponsoren KIVO Plastic Verpakkingen en Café de Dijk 

Sponsors

QR donatie