Spanning in Enschede tijdens halve finale turnen heren

De turners van Mauritius probeerden zich afgelopen zaterdag te plaatsen voor de NK finale in mei. In de halve finale wordt tevens gestreden voor een finaleplaats per toestel en dat maakt het extra spannend.

Instap 3e divisie
In de eerste wedstrijd van het weekend turnden Lean de Waart en Rick Stikkelorum. Lean begon zeer goed aan de ringen en ook sprong verliep prima. Helaas liep de oefening aan brug niet goed en na een mooie voltige oefening bleek dat het al met al niet voldoende was voor een finaleplaats. Rick liet aan de ringen een nieuwe oefening zien en ging hiermee goed van start. Aan de brug behaalde hij een tweede plaats met zijn oefening. Met nog 1 toestel te gaan stond Rick in het klassement op de vijfde plaats. Met voltige, zijn favoriete onderdeel was het dan ook alles of niets. Rick liet een goede oefening zien en haalde genoeg punten om als 3e te eindigen. Daarnaast heeft hij drie toestel finales behaald: voltige, brug en ringen.

Instap en pupil 2e divisie
Dick Bond, Dani Schilder en Levi Kleuver startten op ringen. Netjes, strak en stabiel. Dani haalde hier zelfs de hoogste score! Levi liet zien de hoge zwaaien al goed onder de knie te hebben en Dick probeerde te heffen. Ook op sprong ging alles volgens verwachting met prima punten voor de drie mannen. Toen kwam brug. Levi turnde zich met een superoefening naar de tweede score! Op de tribune werd de adem ingehouden toen Dani 3x viel. Met 3 volle punten aftrek werd plaatsing opeens erg spannend. Dick turnde beheerst met stabiele handstanden maar gebogen armen. Op rek liet Dick voor het eerst de slinger zien tijdens een wedstrijd. Bij Dani kregen de zenuwen de overhand en hij viel twee keer. Levi turnde een nette oefening met mooie zwaaien. Dick haalde na een geweldige vloeroefening de tweede score en ook Dani turnde zichzelf naar een toestelfinaleplaats. Levi turnde ook hier weer een uitstekende oefening en stond na 5 toestellen 3e. Het spannende toestel voltige kwam als laatste. Levi maakte hier en daar wat foutjes, Dani turnde zich heel mooi naar de tweede score en ook Dick werkte zich naar een toestelfinaleplaats. Uiteindelijk werd Dani 3e, Dick 6e en Levi 9e. Alle drie door naar de finale! Toestelfinales Dani: voltige, ringen en vloer doen, Dick: voltige en vloer en Levi: brug.

Instap 1e divisie
Alex begon deze tweede kwalificatie op voltige. Dit was geen gelukkige start. Ook op ringen liet hij ten opzichte van de vorige wedstrijd punten liggen. Zijn doel om meer punten te halen werd nu wel erg moeilijk te realiseren. Sprong, brug en rek gingen wel beter, waarbij Alex op rek zelfs een heel bonuspunt kreeg. Op vloer kon hij het verschil echter niet meer goedmaken. Hij eindigde op een nette 8e plaats en is daarmee gekwalificeerd voor de halve finale!

Junior 1e divisie
In de laatste wedstrijd van dit weekend kwamen 2 turners uit van Sint Mauritius. Stefan Rein en Mikel Zwarthoed. Voor Stefan begon de wedstrijd niet goed. Hij kwam ten val op het onderdeel rek. Toen hij ook nog een onderdeel vergat te turnen op vloer en hierdoor 4 punten aftrek kreeg, wist Stefan dat een hoge klassering er vandaag niet in zou zitten. Ondanks een uiteindelijke 10e plaats is Stefan op basis van zijn vorige kwalificatieresultaat nu wel zeker geplaatst voor de NK finale! Mikel begon wel heel sterk aan zijn wedstrijd en liet mooie oefeningen zien op bijna alle toestellen en klom hierdoor na elke onderdeel meer richting het podium. Met een 4e plaats behaalde hij dit net niet, maar met dit resultaat wist ook Mikel zich te plaatsen voor de NK finale!

Jeugd 1e divisie
Aan de andere kant van de zaal kwamen er nog twee turners van St. Mauritius in actie. Yoran Rein en Lode Philippi startten aan het onderdeel ringen en lieten beide zeer strakke oefeningen zien. Yoran kwam in actie op slechts 4 onderdelen en wilde zo proberen zich te plaatsen voor een toestelfinale, dit lukte helaas niet. Bij Lode ging het een stuk beter. Hij turnde de gehele meerkamp en liet uitstekende oefeningen zien op alle onderdelen. Lode was vooral blij met zijn prestatie op voltige waar hij een nieuwe oefening liet zien. Net als in de vorige kwalificatiewedstrijd wist Lode het goud mee naar huis te nemen. Hij plaatste zich ook nog eens voor 3 toestelfinales: voltige, brug en sprong.
Met dank aan de trainers en onze sponsoren KIVO Plastic Verpakkingen en Café de Dijk

Sponsors

QR donatie