Leon Atherton goud en zilver op nationale Eindwedstrijd turnen Heren 2021

Na een lange periode zonder wedstrijden, organiseerde de KNGU in het weekend van 19 en 20 juni 2021 in Topsportcentrum Rotterdam, voor een beperkt publiek, de nationale Eindwedstrijden turnen heren voor Jeugd, Junioren en Senioren.

Ondanks de lockdown en strikte maatregelen heeft Leon Atherton (15 jaar) uit Edam als altijd gedisciplineerd en fanatiek door kunnen trainen. Tijdens de eerste lockdown zelfs thuis, in de woonkamer met materialen, zoals een voltige paardje, die hij van St. Mauritius Volendam kon lenen. In 2018 maakte Leon, met een topsport talentenstatus, de volledige overstap van St. Mauritius naar Pax Haarlemmermeer in Hoofddorp, één van de vier Nationale Trainingscentra voor het Nederlandse Turnen Heren. Hier traint hij dertig uur per week, wat hij combineert met zijn vwo-opleiding. Tijdens de nationale Eindwedstrijd kreeg hij eindelijk weer de kans om de krachten te meten met zijn turngenoten in de categorie Junioren I.

In goede vorm turnde Leon op zaterdag de zes toestellen van de meerkamp, met hoge uitgangswaarde (D-scores). Hij blonk uit tijdens zijn Rekstok oefening door, met een prachtig uitgevoerde Tkatchev vluchtelement, de hoogste score van het deelnemersveld te turnen. Op Voltige liet hij door een val wat punten liggen, maar maakte dit goed door de oefeningen bij de overige toestellen netjes uit te voeren. Met een totaal score van 75.750 turnde Leon een persoonlijk record en behaalde hij een 2e plaats tijdens de meerkamp finale.

Met de goede prestaties van zaterdag plaatste Leon zich voor alle zes toestelfinales op zondag. Ook deze dag was hij weer in goede vorm. Tijdens deze spannende finale behaalde hij drie keer goud, op Rek, Sprong en Voltige en drie keer zilver, op Brug, Rek en Vloer. Zo werd een bijzonder turnseizoen met uitstekende resultaten afgesloten en bieden ze een goed vooruitzicht voor volgend jaar. Een jaar waarin hopelijk ook weer op internationaal niveau kan worden gestreden.

 

Sponsors

QR donatie