2e voorwedstrijd dames 2011

p1020257Zondag, de 2e wedstrijd voor de turnmeiden van Mauritius in Amsterdam.De wedstrijden bij elkaar opgeteld zouden de 12 beste turnsters uit de regio ( NH en Utrecht ) opleveren.Deze groep gaat dan half februari strijden om de regiokampioenschappen in Beverwijk. Sport is mooi als het goed gaat maar hard als het niet lukt, voor sommige turnsters was het vandaag zo een dag.

In de sport valt dan wel eens een traantje maar de turnsport springt er waarschijnlijk bovenuit.

 

 

En natuurlijk is dit een logische uiting want als je 15 uur of meer per week aan het trainen bent en het lukt dan niet op bijvoorbeeld de balk, ja dan mag er wel een handdoek aan te pas komen.

 

Onze meiden begonnen zondag dan ook op deze beroemde balk en Fabiënne Molenaar beet de spits af.

Ze kreeg een mooie 12.25 en bleef als enige van Mauritius op de balk overeind. Noortje Sloots en Beau Pijlman kwamen spijtig genoeg wel te vallen maar Noortje deed haar oefening zo fijn en strak dat er toch een 12.30 in zat. Beau wist na de oefening gelijk dat er vandaag geen podium mogelijkheid meer was en kon zich goed richten op de onderdelen die kwamen.

 

Na de balk kwam de vloeroefening . Beau vloog door de lucht alsof ze aan een touwtje vastzat. Het sierlijke en strakke kwam ook terug en belooft veel voor de finale, ze scoorde een 13.25. Noortje en Fabiënne deden niets onder voor elkaar. Alle drie weten ze dat uit deze oefening meer te halen is en dat zal bij de regiofinale ook zeker gebeuren.

 

De sprong was zondag de 3e oefening en geeft vaak mooi beelden om op de camera terug te zien.

Gezichten om te smullen voor een cameraman en kinderen die dus alles geven. Fabiënne is het fotomodel van de dag want met zo’n aanloop zit ze in de volgende ronde van Holland Next Topmodel.

Qua punten ontlopen de meiden van de wedstrijd elkaar vaak niet veel dus als je een sprong laat zien waarbij je gelijk stil staat bij het neerkomen en vol amplitude zit dan tel je op dit onderdeel mee. De meiden moeten er dus alles uit halen om richting de 14 punten te gaan. Beau kreeg een 13.85, Fabiënne 13.50 en Noortje een 13.32.

 

Voor het laatste onderdeel stond de brug op het programma. Fabiënne turnde een strakke oefening met veel risico’s en hoge inzetten. Ze kreeg dan ook volkomen terecht een 14.25 en wist dat het vandaag een mooie dag was geworden.Noortje maakte een reuzenzwaai waarbij een gedeelte van de tribune opstond en keek of het wel mogelijk was met dit fijne lichaam, ze kreeg een 13.75.En Beau turnde een prachtige oefening waarin een klein foutje haar afhield van de hoogste score van de dag. Haar oefening beloofd wel heel veel spektakel voor de rest van het seizoen.

 

Uiteindelijk werd de dag afgesloten met een 8e plaats voor Fabiënne, een 9e plaats voor Beau en een 11e plaats voor Noortje. Mauritius is op weg naar een hopelijk mooie regiofinale in Beverwijk, we houden u op de hoogte.

 

p1020257

 

 

 

Kijk hier voor de uitslagen

 

 

 

 

 

Sponsors

Avia Club stand