Kwartfinales turnen heren Roermond 2011

220_1600x1063Tijdens de opgelopen ¼ finales Turnen Heren in Roermond en Alkmaar hebben zich in ieder geval 4 turners geplaatst voor de ½ finales op zaterdag 7 mei in Hellendoorn. Sverre van Wijngaarden en Ryan Meekel beten het spits af tijdens de  ochtendwedstrijd in Alkmaar in de categorie Pupil niveau 9. Ryan turnde zich naar een 24e plaats en mist hierdoor de doorstroming naar de ½ finale. Voor Sverre was dit anders. In het grote deelnemersveld waren de verschillen heel klein. Met een mooie 11e plaats heeft Sverre zich geplaatst voor de ½ finale. Op het toestel sprong behaalde Sverre de hoogste score en op rekstok was hij 2e.

In de middag turnden 4 turners voor een plaats in de ½ finale. Olaf Atteveld en Torn Oesso turnden in de categorie Jeugd niveau 8. Voor Torn Oesso was er een mooi succes met (weer) een 2e plaats. Op brug turnde Torn zich naar de 1e plaats en op ringen en voltige werd Torn 2e. Ook Olaf turnde een prima wedstrijd. Met een 5e plaats verbeterde Olaf zijn puntentotaal met 1,5 pnt. Op ringen en sprong leverde dit Olaf de 1e plaats op. Door dit resultaat plaatsen Olaf en Torn zich voor de ½ finale.

Mike Goede en Rick Bosscha turnden hun wedstrijd in categorie Junior 1 niveau 7. Rick turnde een betere wedstrijd als de vorig keer, maar plaatsing voor ½ finale is nog niet zeker. Mike verbeterde zijn puntentotaal, dit was echter net niet voldoende voor een podiumplaats. Net als de vorige wedstrijd werd Mike 4e, wat voor Mike een plaats in de ½ finale opleverde. Op vloer, sprong en rek behaalde Mike de hoogste score. Het onderdeel voltige gaat voor Mike het verschil maken.