Halve finale nk jongens in leek

Nog vijf Mauritius-turners naar finale NK Turnen

Aan de dertien heren turners van het Turnteam Veerman Advocaten Mauritius die zich al geplaatst hadden voor de finales van het Nederland Kampioenschap Turnen, hebben er zich dit weekeinde in Leek nog eens vijf toegevoegd. Alle vijf tweede en derde divisie turners die in actie kwamen wisten zich te plaatsen voor een of meer finales.

De afvaardiging van het Turnteam Veerman Advocaten Mauritius kon aan het eind van een lange zaterdag In het Topsportcentrum in Leek in de provincie Groningen tevreden zijn: alle jongens die in actie kwamen grepen hun kans en plaatsten zich voor de NK-finales. Voor de Eerste, Tweede en Derde divisie turners zijn  die op 1 en 2 juni in de Topsporthal Almere. Voor de jongens die uitkomen in de Talentendivisie en de Eredivisie op 15 en 16 juni in het Sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

In de categorie Instap 10 2e Divisie gaf Dorin Radulescu nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Met 110,95 punten werd hij tweede, al was het gat met nummer één groot. Dorin was de sterkste op voltige en sprong en werd tweede op rek. Behalve op die drie toestellen, haalde hij ook op brug nog de toestelfinale. Ook Frenck Guijt kwam in deze categorie uitstekend voor de dag. Met 107,75 punten eindigde hij op de zevende plek, ruim voldoende voor een plek in de NK-finale. Frenck kwalificeerde zich voor twee toestelfinales: Hij werd tweede op ringen en derde op vloer. Ook dat zijn prestaties die perspectief bieden voor een podiumplek in de finales.

’s Middags kwam in de categorie Jeugd 7 2e Divisie Eli Klement in actie. Eli stopte in 2010 met turnen maar is dit seizoen weer begonnen. Door ziekte heeft hij weinig getraind. Zaterdag turnde hij voor het eerst weer in een wedstrijd, zij het alleen brug, vloer en ringen. Op brug wist hij zich met een score van 11,25 punten te kwalificeren voor de toestelfinale.

In de categorie Jeugd 8 3e Divisie verdedigde Sverre van Wijngaarden de kleuren van Mauritius. Hij eindigde met 64,65 punten op een keurige achtste plaats waarmee hij zich ruimschoots kwalificeerde voor de meerkampfinale. Door derde te worden op ringen kan Sverre ook aan de toestelfinale ringen meedoen. Op voltige eindigde hij als zevende en is hij reserve in de toestelfinale.

Olaf van Atteveld tenslotte turnde in de categorie Junior I 7 3e Divisie 68,10 punten bij elkaar. Daarmee ging hij als zevende door naar de meerkampfinale. Olaf kwalificeerde zich voor twee toestelfinales. Op sprong werd hij gedeeld tweede en op ringen eindigde hij na een prachtige oefening als derde.