Dames Districtskampioenschappen 2 febr. 2014


 
8 medailles waarvan 3 gouden

Met een grote afvaardiging was Mauritius present in Amsterdam tijdens de districtskampioenschappen dames van het district Midwest. Een belangrijke test voor de komende landelijke wedstrijden omdat de besten vanuit de voorwedstrijden tegen elkaar strijden voor de districtstitel.
De instappers startten in de eerste wedstrijd met sprong.

Dat ging goed voor Marit Schilder en Sophie Lefèbvre. Linde Snoek struikelde helaas over haar eigen voeten. De wedstrijd werd goed voortgezet en vooral op balk werd zeer hoog gescoord door Linde, een 13.75 ( op dit onderdeel werd zij 2e). Ook Sophie, 12.85, en Marit, 11.40, hebben nog niet eerder zo hoog gescoord op dit onderdeel. Voor het onderdeel vloer had Sophie heel hard geoefend op haar arabier flick-flack en turnde deze vandaag. Marit en Linde hadden goed geoefend op hun dubbel flick-flack en ook dat ging geweldig!!! Marit en Sophie eindigden als 14e en 19e. Een goede prestatie aangezien zij zich als laatste hadden geplaatst voor deze wedstrijd. Linde behaalde een keurige 6e plaats!
Verena Sens startte in de tweede wedstrijd. Zij turnde een stabiele en overtuigende balk- en vloeroefening maar met 2 vallen op brug en een ongeldige sprong verliep haar wedstrijd anders als voorgaande wedstrijden. Toch nog een bronzen medaille. Volgende week beter.
In dezelfde wedstrijd kwamen de jeugd N3 meiden in actie. Jill Pannekeet turnde vandaag weer 2 nieuwe onderdelen die niet helemaal foutloos gingen. Daarentegen turnde zij een hele mooie brug- en vloeroefening, uiteindelijk goed voor een 6e plaats. Emma Sloots was vandaag zeer sterk op sprong en haar beste onderdeel balk, met daarop de hoogste score van de dag 13.050! Met nog een klein foutje op vloer wordt elke wedstrijd weer beter. Zij werd 8e.
Jette Sloots had vandaag letterlijk en figuurlijk vleugels bij brug, haar score was maar liefst 14.95. Met een strak uitgevoerde vloeroefening met hele hoge series werd zij 4e met medaille. Jia Lu Tuijp liet vandaag weer de moeilijkste sprong zien van dit niveau, wat ook terug te zien was in haar cijfer. Jammer genoeg een val tijdens de balkoefening maar met haar hoge sprongen en series op vloer pakte zij vandaag toch het brons.
Caitlin Veerman begon vandaag zonder zenuwen erg overtuigend de wedstrijd. Vooral de onderdelen balk en vloer turnde zij formidabel, met het hoogste cijfer op het laatste onderdeel. Zij mocht vandaag zeer terecht de gouden medaille ophalen, een goede opsteker voor haar na een rottige periode.
Wedstrijd drie stond in teken van de pupil 1 N2 meisjes. Megan Jacobs turnde een beetje slordig, wat helaas ook wel terug te zien was in haar cijfers. Zij liet een goede overslag bij sprong zien en eindelijk lukte het gevreesde boogje achterover bij haar balkoefening. Megan werd uiteindelijk 13e.
Anouk Tol had vandaag 3 zeer stabiele onderdelen met goeie scores. Maar bij  het laatste onderdeel balk liet zij toch wat steekjes vallen waardoor zij zakte in het klassement naar de 14e plaats. Madelief van Montfort liet vooral veel progressie zien bij haar vloer en brug, waar ze wel 14.150 mee wist te scoren! Helaas moest zij de balk een keer verlaten waardoor ze uiteindelijk een 11e plaats behaalde. Liena Azmani is echt een springbeest. Dit is vooral terug te zien in haar sprong en vloeroefening met scores boven de 13 punten. Door iets netter te turnen kan ze  nog hoger eindigen, nu werd ze 10e.
Elena Schilder verraste trainsters en toeschouwers door een zeer strak uitgevoerde brugoefening te turnen, die haar maar liefst 14.40 opleverde. Door haar vertrouwde stabiliteit en netheid op balk behaalde zij ook hier een mooie score wat goed was voor een knappe 4e plaats mét medaille..
Rosalie de Boer turnde vooral op balk en brug zeer goed uitgevoerde oefeningen waarmee ze op brug bijna de 15 punten behaalde. Dit bleek de hoogste score op dit onderdeel en met ook nog de tweede score op vloer  werd zij terecht districtskampioen.
Nicole Tuijp en Inge Hansen maakten er in de laatste wedstrijd een ware thriller van. Inge volgde Nicole op elk onderdeel op de voet. Nicole scoorde op brug een prachtige oefening met een 15.3, de hoogste score op dit onderdeel. Inge pakte vervolgens op balk de hoogste score, een 13.45. Ook op de overige onderdelen behaalden zij met prachtig turnen steeds de top van het klassement. Die hoge cijfers werden beloond met goud voor Nicole en zilver voor Inge. In deze categorie waar de concurrentie groot is een topprestatie.   
Een hele mooie dag waarbij maar liefst 8 medailles zijn gewonnen waaronder 3 gouden! Met een goed gevoel gaan we richting de landelijke wedstrijden. Komend weekend vindt al de achtste finale plaats voor Verena Sens.
In het weekend van 15 en 16 maart kunt u de turnsters van Mauritius komen bewonderen in sporthal Opperdam tijdens de kwartfinales.

De dames selectie van Mauritius  wordt gesponsord door: 
Teamsponsor     ETB Cas Sombroek 
Teamsponsor     Schoonmaakbedrijf Succes Volendam.

 Selectiesponsor is JSC sport Volendam.


 

foto's dames district 2 febr.14

 

Sponsors

QR donatie