Dames toestelkampioenen D1-pupil 2 N3 Wormer 2014

Medailleregen bij toestelkampioenschappen St. Mauritius en de Beukers.

Zondag 13 april werden in sporthal de Spatter in de Wormer de toestelkampioenschappen gehouden voor de meiden uitkomend in niveau D1 en pupil 2 N3. Deze wedstrijd is een van de leukste van het seizoen omdat de meiden op elk toestel een medaille kunnen scoren. In de eerste wedstrijd turnden in baan 1 de pré-instap meisjes .....................

In baan 2 turnden Shannon en Sofie in de categorie instap D1. De meiden begonnen sterk op sprong maar helaas kregen zij hiervoor geen medailles omgehangen. Op brug en balk was vooral Shannon sterk, op vloer scoorden beide meiden goed. Sofie mocht de zilveren medaille ophalen voor het toestel vloer, Shannon mocht er zelfs 3 in ontvangst nemen; zij werd 3e op brug, 2e op balk en nogmaals 3e op vloer.
In de 2e wedstrijd turnden Mijntje en Anouk in de categorie pupil 1 D1. Zij zijn dit seizoen ongeslagen in het rayon en de verwachtingen waren dus ook hoog! De meiden begonnen goed op vloer en zetten deze trend voort op de andere toestellen. Helaas liet Mijntje op balk een steekje vallen waardoor de meiden niet op alle vier de toestellen de gouden en zilveren medailles veroverden, maar 'slechts' 4 gouden en 3 zilveren binnen haalden. Anouk won 2x goud en 2x zilver, Mijntje 2x goud en 1x zilver.
Op de andere baan turnden de jeugd keuze oefenstof en turnde Amber in de categorie pupil 2 N3. Amber kon dit seizoen wel een oppepper gebruiken. Amber veroverde met hele nette oefeningen op brug, balk en vloer 3x goud. Super goed gedaan! De jeugdmeiden turnden stabiel en dit was ook te zien aan de medailles. Josephine ging naar huis met 3 medailles op sprong, brug en balk, Robine 2 (balk en vloer) en Sophie ook 2 (sprong en vloer).
De laatste wedstrijd van deze dag leverde in de categorie senioren nog weer eens 5 medailles op. Stephanies doel was om een stabiele brugoefening te turnen en dit maakte zij met glans waar: Stephanie won de bronzen medaille. Chantal was niet te stoppen vandaag. Met op elk toestel een medaille had zij er het meeste van alle deelnemers.
Op baan 2 turnden de meiden uitkomend in de categorie pupil 2 D1. Op balk begonnen Ying en Ilona en Lieke goed. Ilona won hier goud en Ying zilver, maar helaas viel Lieke net buiten de prijzen. Het mocht bij Lieke vandaag niet meezitten want ook op sprong viel ze met een hele mooie 4e plaats net buiten de prijzen. Kim's sterkste toestel was vandaag de brug met de ophurk die eindelijk eens lukte in ene. Jammer genoeg was het niet voldoende voor een medaille. Ilona sloot het rijtje nog wel mooi af met een eerste plaats op vloer.

In totaal zijn er vandaag 33 medailles mee naar huis genomen door de meiden van Mauritius en de Beukers. Een echte monster score!

Wij willen graag alle juryleden bedanken die ons dit seizoen hebben geholpen, zonder hen geen wedstrijden voor ons!

Ook bedanken wij JSC Sport als selectiesponsor en SUCCES Schoonmaak als teamsponsor.