Heren NK finale Utrecht 24 / 25 mei 2014

Sint Mauritius grossiert in medailles bij het Nederlands kampioenschap turnen heren.

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan 7 deelnemers van Turnvereniging St. Mauritius, om na een week trainingsstage in Beekbergen, om 9.00 uur aan te treden in Sportcentrum Galgenwaard te Utrecht voor hun meerkampfinale.

Hierin wisten zij 5 medailles op de meerkamp binnen te slepen. Zondag voegden ze daar nog eens 19 medailles aan toe met de toestelfinales.

Foto's NK finale Utrecht 24 mei van Robert Rein

Voor Stefan en Yoran Rein was het een dag om niet snel te vergeten.
Beide turnbroers gingen goed van start. Stefan opende op brug met een 19.20. Met deze score nam hij direct de leiding in het klassement welke hij, bleek later, de rest van de dag niet meer zou afstaan. Zijn broertje Yoran opende, Instap 10 - 2e divisie, op het onderdeel ringen en liet ook direct zien wat zijn intenties waren. Met een score van 18.35 en een zeer strakke oefening werd direct een goede basis gelegd voor een mooie eindklassering.

Stefan roteerde vervolgens door naar het onderdeel rek, waar hij met een score van 19.55 direct een gat sloeg met zijn concurrentie. Met een 17.95 op vloer, 17.15 op voltige, 17.60 op ringen liep hij telkens iets uit op de rest van het veld.

Yoran turnde ook zijn volgende 4 onderdelen zeer constant waarbij hij met een 19.50 op brug aan wist te sluiten bij de favorieten voor het podium. Op het moment dat Yoran als 1e moest aantreden op zijn laatste onderdeel, voltige, zat er slechts 4 tiende punt tussen de nummer 1 en de nummer 4. Yoran wist goed om te gaan met die druk en zette een mooie score neer van 17.65. Slechts 1 jongen wist deze score te overtreffen waardoor Yoran naast het goud greep maar toch zeer blij en tevreden was met zilver.

Stefan maakte op zijn laatste onderdeel, sprong, geen fouten en werd zo Nederlands kampioen in de Instap 9 - 1e divisie.

In dezelfde categorie als Stefan kwam Dorin Radulescu uit. Met zijn prestaties op o.a. rek 18,70 (2e), voltige en sprong (3e) kreeg Dorin een bronzen medaille omgehangen.

Voor Lode Philippi was het zijn eerste bondskampioenschap. Lode noteerde een top 10 notering. Dit jaar maakt hij een enorme groei door en zijn 9e plaats verdiende hij onder andere met een keurige 3e plaats op voltige.

In de categorie Pupil 9, 3e divisie kwamen Mikel Zwarthoed en Frenck Guijt uit voor Sint Mauritius. Mikel opende op voltige met 19,25 punten (1e) en op ringen met 17,85 punten (1e) en legde daarmee een goede fundering voor een medaille. Met zijn sprong 19,05 (4e), brug 17,05 (4e), rek 17,25 (5e) en vloer 17,75 (3e) wist hij zijn concurrenten met meer dan 3 punten voor te blijven. Mikel werd dan ook zeer verdiend Nederlands kampioen.

Frenck Guijt behaalde zaterdag niet zijn gewenste niveau. Na een lage score op voltige wist hij zich toch te hervatten en leek hij aansluiting te vinden bij de beste van zijn categorie. Het was helaas net niet genoeg voor het podium maar hij eindige toch keurig op de 8e plaats in het klassement. Zijn beste prestaties waren 2e op rek en 4e op vloer.

Evrim Ksikas verdiende een bronzen medaille in de 1e divisie, pupil 7. Evrim begon sterk op de onderdelen brug en rek (3e). Na een keurige 4e plaats op vloer liet hij het liggen op voltige en even werd gevreesd dat een medaille niet meer haalbaar was. Met een knaller op ringen (1e) wist hij toch een 3e plaats in de meerkamp te behalen.

Op zondag met de toestelfinales ging de medailleoogst door.

Stefan werd Nederlands kampioen op de onderdelen Brug, Rek en Voltige en hij pakte zilver op ringen. Zijn broertje Yoran werd ook Nederlands kampioen op Brug en pakte eveneens het zilver op ringen. Daarmee kwam het totale medailleaantal voor beide broers op 8.

Dorin Radulescu verdiende op voltige een zilveren medaille.

Ook Lode Philippi wilde dit weekend niet zonder medaille naar huis. Hij verzilverde zijn deelname op voltige en op brug werd hij 3e.

Mikel ging  verder waar hij zaterdag gebleven was. Hij veroverde nog 2 Nederlandse titels op voltige en ringen en nam ook nog een zilveren medaille op brug mee naar Volendam.

Frenck Guijt wist zich uitstekend te herpakken en werd zelfs Nederlands kampioen op rek. Met bronzen medailles op ringen en brug was ook de zondag voor Frenck een geslaagde dag.

Evrim Ksikas voegde nog 2 bronzen medailles op vloer en brug toe aan zijn collectie.

In een sfeervolle turnarena vervolgde in de zondag namiddag nog de wedstrijd voor de jongens die keuzestof turnen.

Mitch Boom kon zich door een blessure niet voorbereiden zoals hij dit graag had gezien. Zo moest hij zich in eerdere wedstrijden reeds afmelden voor de meerkamp finale. Uiteindelijk had hij al zijn zinnen gezet op de toestelfinales. Ondanks het feit dat hij slechts uitkwam op 1 onderdeel wist hij wel met het zilver naar huis te gaan.
Sverre van Wijngaarden wist zijn toestelfinale op sprong helaas niet in een medaille om te zetten. Tot slot nam ook Olaf Atteveld een Nederlandse titel in ontvangst op het onderdeel ringen. Gezien zijn blessure die hij opliep tijdens de halve finale, waardoor hij zich niet had kunnen plaatsen voor de meerkamp voelde dit als slagroom op het toetje.

Op 21 en 22 juni volgen nog de NK meerkamp en toestelfinales voor de talenten en ere divisie heren in Ahoy Rotterdam

Wij willen alle trainers bedanken voor hun ondersteuning in de afgelopen periode.