Mercuur Bouw Gymtoernooi 2015 trekt 130 deelnemers aan!

Annebel de Boer de grote winnares

Zondag 29 maart vond de eerste editie van het Mercuur Bouw Gymtoernooi plaats. Het toernooi stond bijna dertig jaar te boek als het `Gerrit de Beer toernooi`, waarna E.T.B. Cas Sombroek zijn naam voor 10 jaar aan het toernooi verleende. Het is lang geleden dat dit befaamde toernooi zoveel deelnemers telde. Annebel de Boer is de algemene winnares van het Mercuur Bouw Gymtoernooi 2015.

Professionalisering
De flinke groei qua deelnemers is het gevolg van de professionaliseringsslag die St. Mauritius een drietal jaar geleden heeft ingezet. Het huidige recreatiebeleid is vormgegeven aan de hand van een duidelijke filosofie. Dit heeft geleid tot gymlessen op een hoog niveau, waarbij alle kinderen hun potentie kunnen benutten, onder leiding van train(st)ers met een CIOS en/of ALO opleiding.

 

Ontwikkelingslijnen
Rond half elf werden de deelnemers en toeschouwers welkom geheten door de wedstrijdleiding. De 130 deelnemers werden opgedeeld in 12 groepen, op basis van leeftijd. Er vielen daardoor 12 eerste prijzen te verdelen en één hoofdprijs voor de winnaar van het complete deelnemersveld. De jeugdige gymnasten, variërend in leeftijd van 4 jaar t/m 10 jaar, mochten hun kunsten vertonen op vier verschillende onderdelen, te weten: rekstok, lange mat, de evenwichtsbalk en sprong. Bij dit toernooi wordt er geen onderscheid gemaakt tussen dames- en herentoestellen. De aangeboden arrangementen zijn essentieel voor de beweegontwikkeling van zowel jongens als meisjes. De juryleden probeerden de oefeningen zo objectief mogelijk te beoordelen en dit leidt per toestel tot scores tussen de 5 en 10 punten. Door het grote verloop in leeftijd viel er een duidelijke ontwikkelingslijn waar te nemen. De jongste kinderen beginnen met een koprol op de lange mat en de oudste kinderen laten met radslagen, arabieren, stutrollen en loopfliklakken zien waar deze koprol toe kan leiden.

De prijsuitreiking

Voordat men over ging tot de prijsuitreiking, trakteerden enkele selectieturnsters en turners van St. Mauritius de aanwezigen op een flitsende demo. Middels twee opblaasbare matten werden er acrobatische series gesprongen door de damesselectie. Een klein deel van de herenselectie was aanwezig om de basishoudingen en het flanken te demonstreren. De andere turners hadden wedstrijdverplichtingen in Zwijndrecht.
De prijsuitreiking was in handen van Chris de Boer, één van de directeuren van Mercuur Bouw. Hij mocht aan de volgende kinderen een prachtige beker overhandigen:

1. Vlinder Burrie
2. Emily Kok
3. Annebel de Boer
4. Tess Tuip
5. Sanne Goede
6. Roann Karregat
7. Julia Sier
8. Fem Hoekstra
9. Sara Kwakman
10. Emily Zwarthoed
11. Michelle de Haan
12. Esmee Wijsman

Nadat alle winnaars bij het ereschavot stonden opgesteld, was het tijd voor het uitroepen van de algehele winnaar. Annebel de Boer (Begoniastraat 4) mocht nog eenmaal het podium beklimmen en kreeg, uit handen van Chris de Boer, de prachtige wisseltrofee én een trofee om te houden. Samen met de medaille, die elke deelnemer krijgt overhandigd, is de prijzenkast van deze jongedame reeds aardig gevuld. Wellicht zullen er binnen dit deelnemersveld weer talenten opstaan die maandelijks de regionale bladen vullen met opmerkelijke sportprestaties!

Tekst: Jaap Zwarthoed

 

 

Sponsors

Avia Club stand