Eerste St. Mauritius Dames geplaatst voor het NK 2017

Halve finales, Bellingwolde, 2 april 2017

In Bellingwolde, te Oost-Groningen, vond voor Mandy Pelk, Julia de Boer, Elena Schilder en Jill Pannekeet de spannende halve finale plaats voor het NK turnen.

Pupil 1 N2 Julia de Boer en Mandy Pelk
Mandy turnde een nette en stabiele wedstrijd. Ze verloor wat punten door een verdwaalde reuzenzwaai, maar wist zich toch maar even als 15e te plaatsen voor het NK.
Julia was onverwacht toch geplaatst voor deze wedstrijd en had er extra veel zin in, en dat was te merken. Ze was goed op dreef en turnde een goede wedstrijd met sterke oefeningen. Ze eindigde knap als 9e en mag door naar de finale van het NK.

Jeugd 2e divisie Elena Schilder
Elena turnde sprong op safe om haar doel, het NK, te bereiken. De uitgangswaarde dan wel wat lager, dus dan moest wel alles goed gaan. Dat lukte: zelfs de gevreesde afsprong bij brug werd keurig gedaan. Voor dit onderdeel is ze eerste reservekandidaat op het NK. Met een prachtige 6e plaats is ze ruim door naar de meerkampfinale op het NK.

Junior 2e divisie Jill Pannekeet
Jill had maar één doel: de finale meerkamp inclusief vier toestelfinales halen. Op vloer turnde een mooie oefening. Op sprong deed ze voor het eerst de Tsuki met hoek. Brug haalde ze de beste scores en ook bij balk hield Jill haar hoofd koel en turnde een topoefening, met als resultaat: door naar het NK meerkamp, vier tickets voor de toestelfinales en de gouden medaille!

Prachtige prestaties van deze dames!

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak.

Sponsors

QR donatie