Damesteams Mauritius grijpen naast NK finale

Afgelopen zondag 12 november moesten er weer 2 damesteams van turnvereniging St. Mauritius aantreden voor de kwalificatie team wedstrijden, ditmaal in het verre Waspik.
Eerst was het de beurt aan het Categorie D team welke voor deze gelegenheid bestond uit leden van 3 verenigingen Elena Schilder, Linde Snoek, Amy Veerman van Turnvereniging St Mauritius, Maaike Stam van Turncentrum Waterland en Laura Saleh van TOS Heemskerk.

De wedstrijd begon op vloer waar Elena, Linde en Laura hun oefening mochten laten zien. Uiteindelijk worden van de 3 scores de 2 beste gerekend bij teamwedstrijden. In dit geval werden dat de scores van Elena Schilder en Laura Saleh. Een goed begin van de wedstrijd. Daarna moesten de volgende dames op sprong hun kunsten laten zien. Amy Veerman, Elena Schilder en Linde Snoek deden het alle drie prachtig met mooie scores van 11.433 van Elena. Linde en Amy behaalden beiden dezelfde score van 11.367. Vervolgens was het toestel brug aan de beurt waar Elena, Linde en Maaike Stam hun oefening moesten doen. Ze deden het allemaal goed met hele mooie kiepen, wippertjes en afsprongen. De scores van Elena Linde werden meegerekend. De wedstrijd eindigde met het vaak gevreesde toestel balk voor de dames Elena Schilder, Linde Snoek en Amy Veerman. Helaas vielen alle drie de meiden van de balk waardoor er geen hoge scores uit kwamen. Uiteindelijk zijn de dames van Team Mauritius met een mooie 4e plaats van de 12 teams als resultaat naar huis gereden. Helaas geen doorstroming naar de finale, maar volgend jaar beter.

Bij de volgende wedstrijd zijn de meiden van de C categorie aan de beurt.
Voor Mauritius komen uit Jette Sloots, Ilona Zwarthoed, Rosalie de Boer en Marit Schilder en van Toss Heemskerk Naomi de Haas.
Ze starten op brug, hierbij geldt ook dat de beste 2 scores tellen mee voor de uitslag.

Rosalie begint en Ilona volgt, beide turnen een mooie brug oefening. Als laatste komt Marit met haar favoriete onderdeel . Helaas was dit niet haar dag en had ze 2 vallen in haar oefening.
Balk komt erna, Rosalie heeft moeilijke elementen in haar oefening die iedereen de adem doet inhouden. Jammer genoeg valt ze 2x van de balk. Jette en Ilona moeten nu goede scores behalen om mee te blijven in de top en doen dit dan ook. Op vloer komt Naomi voor het eerst aan bod en haar vloer gaat netjes. Ilona´s vloeroefening komt qua punten net onder Naomi maar erg netjes gedaan. Met een uitmuntend goede vloer behaalt Rosalie de hoogste score van de dag.
Op het laatste onderdeel sprong, moet Marit het laten zien, ze turnt goed met een mooie hoge score. Ilona en Naomi verschillen zeer weinig van elkaar en met ook een goede score eindigen de meiden op de 8e plaats.

Van de 27 teams gaan maar 4 door naar de finale. Ze staan niet op het NK, maar kunnen trots zijn.

Met dank aan sponsoren ETB Cas Sombroek en Succes Schoonmaak

Sponsors

Avia Club stand